banner113

Ağabey Musa A.’dan çağrı: Evine dön Melike

banner106

Alanya’da yaşayan Melike’nin Yunus Ö. tarafından maddi beklentiler ile kaçırıldığını ileri süren ailesi evine dön çağrısında bulundu. Anne Fatma A. kızının bulunması için Esra Erol’a başvururken, abi Musa A. kardeşine zarar vermeyeceklerini ve her zaman arkasında olduklarını söyledi.

Ağabey Musa A.’dan çağrı: Evine dön Melike
30 Kasım 2021 Salı 23:01

banner108
banner238

Alanya’da yaşayan Melike’nin Yunus Ö. tarafından maddi beklentiler ile kaçırıldığını ileri süren ailesi evine dön çağrısında bulundu. Anne Fatma A. kızının bulunması için Esra Erol’a başvururken, abi Musa A. kardeşine zarar vermeyeceklerini ve her zaman arkasında olduklarını söyledi.

ERKAN UYSAL - ÖZEL HABER 

Önceki gün ATV'de yayınlanan Esra Erol'un programına çıkan Alanyalı Fatma A., kızı Melike'yi (19) evli ve 4 çocuklu Yunus Ö'nün (30) kaçırdığını iddia ederek yetkililerden yardım istemişti. 
Alanya'nın Şıhlar Mahallesi'nde yaşayan Fatma A., "Yunus Ö. kızları kaçırıp üzerlerine kredi çektiriyor. Borçlandırdıktan sonra yeniden evlerine geri gönderiyor" iddiasında bulunmuştu. 
ABİ MUSA A. GAZETEMİZE KONUŞTU
Yaşananların ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Melike A’nın abisi Musa A. 17 gündür kendisine ulaşamadıkları kardeşine evine dönmesi çağrısında bulundu. Kardeşi Melike’nin her zaman arkasında olduklarını, kendisine zarar vermek gibi bir düşünceleri olmadığını ve onu iyiliği için aradıklarını vurgulayan abi Musa A. Yaşanılan süreci şöyle anlattı: 
“Kardeşim Alanya’da bir kreşte çalışıyordu. Hafta sonları dolmuş ile Şıhlar Mahallesi’nin Çayarası Yaylası’na geliyordu. 13 Kasım Cumartesi günü saat 17.30 civarlarında biz kardeşimiz dolmuşa binmiş, yaylaya gidiyor diye düşünürken tanımadığımız bir kişi bizi telefonla aradı. Telefon eden ve kendisinin Yunus Ö’nün dayısı olduğunu söyleyen kişi, ‘Kızınız bizim oğlanla kaçtı. Bilginiz olsun’ dedi.  Sonra kardeşimizden haber alamadık. 2 gün boyunca kardeşimizin kiminle kaçtığını öğrenmeye çalıştık. Kardeşimizin bu sırada telefonu hep kapalıydı. Bir daha da açılmadığı için kendisine ulaşamadık. Daha sonra da dayısı olduğunu iddia eden kişi aradığında kardeşimle kaçan kişinin adının Yunus Ö. olduğunu söyledi. Yine de elimizde net bilgi yoktu. Yunus Ö’nün kim olduğunu araştırıp öğrendik. Kim olduğunu öğrendiğimizde çevreden de bizi aramaya başladılar. Bizi arayanlar ‘Kızınız Yunus Ö. ile kaçmış. Bu kişiden kızınızı kurtarın. Ona bırakmayın. İyi bir insan değil. Hırsız, dolandırıcı’ ifadelerini kullandı. Bunun ardından Yunus Ö’yü araştırdığımızda birçok kişinin mağdur olduğunu gördük ve kardeşimizi aramaya başladık ancak hiçbir sonuca ulaşamadık. Polis ve jandarmaya gittik. Kendi imkanlarımızla kardeşimizi aradık. Zaten Yunus Ö. kardeşimize telefon kullandırtmadı. Yunus Ö. bizi telefon ile sürekli arayıp kardeşimiz ile görüştüreceğini söylüyor fakat hiçbir şekilde ne telefon ile ne de yüz yüze görüştürmüyordu.” 
“MADDİ BEKLENTİ İLE KAÇIRDIĞINI SÖYLEDİLER”
Yunus Ö’nün Başköy Mahallesi’nden olduğunu öğrendiklerini söyleyen abi Musa A, “Mahallenin muhtarı ile görüştük. Muhtar bize Ö. ailesinin yıllar önce mahalleden gittiğini, kendilerini kimsenin sevmediğini, ailesinin tümünün dolandırıcı olduğunu söyledi. Muhtar da bize, ‘Kızınızı kurtarın’ dedi. Daha sonra biz telefonla ulaşanlar, Yunus Ö’nün evlilik vaadi ile değil de maddi beklenti ile kardeşimizi kaçırdığını söylediler. Telefonla jandarmaya ulaştık. Polis karakoluna gittik. İfade verdik. Bize kardeşimizin kendi rızası ile kaçmış olabileceğini, geri dönebileceğini ve kendi rızası ile kaçmamış olsa telefonla bize ulaşmayacaklarını söylediler. Yunus Ö. sonra bizi arayıp Gazipaşa karakoluna kardeşimizin ifade verdiğini söyledi. Kardeşim ifadesinde kendi rızası ile kaçtığını söylemiş. Bunu Yunus Ö. söyledi. Biz zaten kardeşimizle görüşemedik” dedi.  
“MAĞDUR ETTİĞİ KADINLAR OLDUĞUNU ÖĞRENDİK”
Yunus Ö. resmi olarak evli olduğunu ve bir çocuğu olduğunu öğrendiklerini aktaran Musa A. “Resmi nikahlı karısının boşanma davası açtığını, Yunus Ö’nün buna karşı çıktığını, bunun üzerine aileye zarar verdiğini öğrendik. Ayrıca dini nikahlı bir karısı ve bu eşinden de bir çocuğu olduğunu öğrendik. Bu eşiyle de hala görüşüyor olduğunu öğrendik. Daha birkaç görüştüğü, kaçırdığı veya mağdur ettiği kadınların da olduğunu öğrendik. Esra Erol’un programına bağlanan kadının da söylediği gibi kaç kişi ile evli olduğu belli değil. İnşallah hepsi ortaya çıkar” diye konuştu.  
“ÇIKARI İÇİN BU ZAMANA KADAR BİZİ OYALADI”
Kardeşi Melike’nin nerede olduğunu bilmediklerini Musa A, “Yunus Ö’nün yanında olduğunu biliyoruz. Kardeşimizi saklıyor. Bundan bir çıkarı var. Çıkarını gerçekleştirmek için bu zamana kadar bizi oyaladı. Diğer kadınlara yaptığı gibi kardeşimizin üzerine kredi çektirip ardından bırakacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.  
“KARDEŞİMİZİ KURTARMAK İÇİN ARIYORUZ”
Melike’ye çağrıda bulunan Musa A, “Kardeşim eğer beni duyuyorsa Yunus Ö’nün nasıl biri olduğunu eminim bilmiyordur. İnşallah Yunus Ö’nün nasıl biri olduğunu görür, anlar ve yaptığı hatadan geri döner. Biz kardeşimizin her zaman arkasındayız. Biz zarar vermek amacıyla değil, sadece kardeşimizi kurtarmak ve onun iyiliği için arıyoruz. En kısa zamanda buluruz diye umut ediyorum” dedi. 

banner109
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.