banner113

Avokado tropik meyve entegre tesisin temeli atıldı

banner106

MÜSİAD Alanya Şubesi tarafından Türkiye’de ilk ve tek olacak Avokado Tropik Meyve Entegre Tesisi’nin temeli Alanya’da atıldı. 

Avokado tropik meyve entegre tesisin temeli atıldı
07 Temmuz 2021 Çarşamba 10:02

banner108
banner238

İmamlı Mahallesi’ndeki tesisin temel atma törenine MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, MÜSİAD Alanya Şubesi Başkanı Mustafa Durusoy, ALMEY A.Ş. Genel Müdürü Naim Ergin, MÜSİAD üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.  5 bin 666 metrekare arazi üzerine kurulacak, 2 bin 450 metrekare taban alanı olan 2 kattan oluşacak 1 bina, bin metrekareden oluşacak 1 fidan üretim serası, 1 tropikal meyve perakende satış yeri, 1 gübre ve zirai ilaç bayi, 1 sulama sistemleri satış yeri, 1 laboratuvar ile 1 örnek tropikal meyve bahçesinden oluşacak tesisin temel atma töreninde konuşan Ergin, MÜSİAD Alanya Şubesi olarak tarımda akıllarından geçenin Alanya avokadosu olduğunu söyledi. 
“ALANYA VE GAZİPAŞA’YA NEFES OLACAĞIZ”
Tesis için kendilerine destek verenlere teşekkür eden Durusoy da, “Proje ilk çıktığında zorlandık. Türkiye’de, Alanya’da örneği yok. Avokado Alanya için yeni bir ürün. Süreç içerisinde bazen yorulduğumuz, yıldığımız zamanlarımız oldu. İnşallah bu tesisimizle öncelikle Alanya’ya, Gazipaşa’ya, çiftçimize nefes olmak istiyoruz” diye konuştu.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.