banner113

HES Dim Alacami bölgesini bitirir

banner106

Dim Alacami Mahallesi'nde yapılması planlanan ikinci HES projesine karşı haklı isyanlarını sürdüren mahalleliler, Alacami yok olmasın diye itiraz dilekçelerini Antalya Çevre Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne gönderdi. 

HES Dim Alacami bölgesini bitirir
29 Haziran 2021 Salı 09:04

banner108
banner238

260 kişilik nüfusu bulunan Alacami'de projenin istenmediğinin belirtildiği tutanağa 185 mahalleli imza attı. İtiraz dilekçesi içinde, santralin köy yerleşim merkezi içinde kaldığı, belirlenen yerde tarım alanının olduğu, tarihi caminin sınırları içerisinde olması ve bu nedenle de caminin yok olmasıyla karşı karşıya olduklarını vurgulandı. 

Yaban hayatı açısında da, İleri HES projesinin yapılacağı alanın, Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisinde ‘’ Hassas Koruma Bölgesi’ alanında yer aldığını itiraz dilekçesine eklendi. Birçok detayın yer verildiği itiraz dilekçesinde, köy halkının geçim kaynağı arasında da yer alan alternatif turizm bölgesi olması nedeniyle de zarara uğratılacağını belirtilerek, "Yapılan araştırmalar turistlerin artık deniz, kum, güneş gibi unsurları kapsayan turizm faaliyetleri yerine kültür ve doğa turizmi faaliyetlerini tercih ettiğini ortaya koymaktadır. 

 Dim Çayı alternatif turizm için ideal bir bölgedir. Çaya paralel giden yola açılan pek çok lokanta ve çay bahçesi bulunmakta olup yerel halkın birçoğu geçimini burdan sağlamaktadır. Mevcut baraj inşaatı nedeni ile çayın turistik amaçlı kullanımı günden güne azalmakta iken ikinci bir HES yapılması bölgedeki turizmi tamamen bitirecektir.Sonuç olarak, açıklanan nedenlerden itiraz konusu Alacami Mahallesinde, Dimçayı üzerine yapılması planlanan İLERİ regülatörü ve Hidroelektrik Santrali projesine, izin verilmemesine, ÇED raporunun olumsuz olarak düzenlenmesini Alacami Mahallesi sakinleri adına arz ederiz" denildi. 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.