banner113

Maya Lomidze: Türkiye’ye talep patlaması var

banner106

ATOR İcra Direktörü Maya Lomidze, Rusya’dan Türkiye dönük uçuşlara yeniden izin verilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Maya Lomidze: Türkiye’ye talep patlaması var
21 Haziran 2021 Pazartesi 09:56

banner108
banner238
"Beklenenin üzerinde bir talep patlaması var"
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) İcra Direktörü Maya Lomidze, Türkiye'yle uçuşların yeniden başlatılacağının duyurulmasının ardından Türk sahillerine yönelik turlarda beklentilerin çok üzerinde bir talep patlaması yaşandığını açıkladı.
Zvezda televizyonuna demeç veren Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Rusya hükümetinin Türkiye'yle uçuşları 22 Haziran'dan itibaren yeniden başlatma kararı almasının ardından yaşanan talep yoğunluğunu anlattı.
"Çoğu kişi hemen 22 Haziran’da uçmak istiyor"
Sputnik'in aktardığı habere göre Lomidze, "Türkiye'yle uçuşların yeniden başlatılacağının açıklanmasından hemen sonra, yarım saat içinde tur operatörleri ve tur acenteleri bu ülkeye uçmak isteyen turistlerden yüzlerce başvuru aldı. Çoğu kişi, hemen 22 Haziran'da uçmak istiyor" dedi.
Yaklaşık yarım milyon turistin Nisan ve Mayıs aylarında Türkiye'ye gidememesi nedeniyle turizm sektörünün elbette bir canlanma beklediğini kaydeden Lomidze, "Ancak bu kadar keskin bir talep patlaması ve cuma akşamından itibaren başvurularda görülen artış, tur operatörleri ve tur acentelerinin beklentilerini aştı" ifadelerini kullandı.
"İlk gitmek isteyenler daha üönce tur alanlar"
Türkiye'ye ilk gitmek isteyenlerin daha önce tur satın alıp tatile gidemeyenler olduğunu söyleyen Lomidze, birçok kişinin bu tur paketlerini hangi koşullarda ve ne zaman kullanabileceklerini sorduğunu belirtti.
Rosaviatsia’nın mesajı hava yolu şirketlerine ulaştı
Rusya’da koronavirüsle mücadelede yetkili kuruluş olan Operasyon Merkezinin Türkiye’ye dönük uçuş kısıtlamasını kaldırmasının ardından Rusya Federal Sivil Havacılık Ajansı da (Rosaviatsia) havayollarının 22 Haziran'dan başlayarak Türkiye'ye herhangi bir kısıtılama olmadan uçmasına resmen izin verdi. Böylece Rusya'dan Türkiye'ye turist akınının başlamasının önündeki son "yasal şart" da yerine getirilmiş oldu.
Havayolu şirketleri ve tur operatörleri, Türkiye operasyonlarına yeniden başlamak için Rosaviatsia'nın telgrafını bekliyordu. TürkRus’uun Tourdom.ru’dan aktardığı habere göre bu mesaj ilgili yerlere pazar günü ulaştı..

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.