Alanya’nın Türkiye’nin önemli yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Dündar, kamu kaynaklarıyla inşa edilen yeni halin yıllardır açılamamasının hem üreticiye hem de bölge ekonomisine zarar verdiğini ifade etti.

“Üretici Eski Şartlarda Mücadele Ediyor”

Mevcut toptancı halinin artan üretim hacmini karşılamakta yetersiz kaldığını savunan Dündar, yeni tesisin hizmete girmemesi nedeniyle üreticilerin eski ve yetersiz koşullarda ürünlerini pazarlamak zorunda kaldığını söyledi.

Dündar, bu durumun lojistik maliyetlerini artırdığını, ticareti yavaşlattığını ve ürünlerin gerçek değerinde alıcı bulmasını zorlaştırdığını belirterek, “Kaybeden sadece çiftçimiz değil, Alanya ekonomisi ve bölgenin ihracat potansiyelidir” dedi.

“Çiftçinin Bekleyecek Gücü Kalmadı”

Tarım sektörünün yüksek girdi maliyetleri ve pazarlama sorunlarıyla mücadele ettiğini vurgulayan Dündar, kamu yatırımlarının zamanında tamamlanmasının üretici açısından hayati önem taşıdığını ifade etti.

Çiftçilerin gübre, mazot, sulama ve işçilik maliyetleri altında ezildiğini söyleyen Dündar, bu süreçte tamamlanmış yatırımların hizmete alınmamasının üreticinin yükünü daha da artırdığını dile getirdi.

Yetkililere Çağrı

Açıklamasının sonunda ilgili kurumlara seslenen Burhan Dündar, Payallar Yeni Toptancı Hali’nde eksik görülen işlemlerin hızla tamamlanarak tesisin üreticilerin hizmetine açılması gerektiğini belirtti.

Yayladan İlk Siyasi Mesaj! Yücel Yeniden Hazırlıkta mı?
Yayladan İlk Siyasi Mesaj! Yücel Yeniden Hazırlıkta mı?
İçeriği Görüntüle

Dündar, “Alanya’nın tarımı, üreticisi ve bölge ekonomisi bunu hak ediyor. Çiftçimizin daha fazla mağdur edilmemesi için yetkilileri sorumluluk almaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.