Sevgili Alanyalılar,

Ben, Alanya’da sivil toplum alanında aktif çalışmalar yürüten bir sivil toplum uzmanı olarak bugün sizlere, sizlere yaklaşan yerel seçimlerin Alanyamız için taşıdığı önemi ve bu süreçte sivil toplumun oynayacağı kritik rolü vurgulamak amacıyla düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

Yaklaşmakta olan yerel seçimler, Alanyamız için bir dönüm noktası niteliğinde. Bu önemli dönemde, sivil toplumun dinamizmi ve etkisi, şehrimizin gelecek rotasını çizmede kilit bir rol oynuyor. Alanyamızın çeşitli kesimlerinden çalışmalar yapan Sivil Toplum Kuruluşları (STK'lar), toplumsal ihtiyaçları belirleyip, çözüm yolları sunarak, Alanyamızın refah seviyesini yükseltmeye yönelik hayati öneme sahip faaliyetler gerçekleştiriyor. Seçimler öncesi, bu kuruluşların ürettiği veya üreteceği analiz ve raporlar, Alanya'nın geleceğini belirlemede merkezi bir role sahiptir.

Son yıllarda, Alanya Kent Konseyi'nin "ALANYA'DA GÖÇ BARINMA VE KONUT KRİZİ RAPORU", Akdeniz Gençlik Derneği'nin "Gençler Ne Düşünüyor İzleme Çalışması Sonuç Raporu" ve "Gençlerin Ekonomik Zorlukları Derinlemesine Anlama Raporu", Alanya Kent Konseyi Gençlik Meclisinin ‘’Alanya Gençlik Çalıştayı Sonuç Raporu’’ gibi önemli konular üzerine hazırlanan raporlar, Alanyamızın karşı karşıya olduğu sorunlara ve çözüm önerilerine ışık tutuyor. Alanya’da çeşitli alanlarda çalışmalar yapan STK’lar tarafından, son üç yılda 138 rapor ve 90’dan fazla düzenlenen çalıştay/toplantı ile Alanyamızın sosyal yapısını güçlendiriyor ve çeşitlendiriyor.

Bu raporlar ve çalışmalar, yerel seçimlerde adaylarımız ve siyasi partilerimiz için birer kılavuz niteliğinde. Alanyamızın karşılaştığı sorunlar ile çözüm önerilerine kapsamlı bir analiz ve yol haritası sunma potansiyeli taşıyorlar. Bu nedenle, adaylarımız ve siyasi partilerimiz için STK'larla işbirliği yapmak, Alanyamız için sürdürülebilir ve kapsayıcı bir gelecek inşa etme yolunda ciddi bir fırsat sunuyor.

Sivil toplum, yerel seçimler öncesinde hazırladıkları raporları siyasilere sunmalı ya da kent yönetimindeki eksiklikleri ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini belirleyerek raporlar hazırlamalı ve bu raporları siyasi partilerin ve adayların dikkatine sunmalıdır. Bu süreçte, sivil toplum kendini doğrudan siyasetin içinde bir aktör olarak değil, bağımsız ve objektif bir gözlemci olarak konumlandırmalı ve diyalog kurmalıdır. STK'lar, bağımsız ve tarafsız bir bakış açısıyla, Alanyamızın ihtiyaçlarını ve çözüm yollarını ortaya koyarken, siyasi aktörler bu değerli bilgileri politikalarına ve vaatlerine yansıtarak, toplumumuzun farklı kesimlerinin beklentilerine yanıt verebilir.

Bu süreçte, STK'ların yaptığı çalışmaların sonuçlarını iyi bir şekilde vaatlerine ve projelerine entegre edebilen belediye başkan adayları, halk nezdinde daha çok desteklenecektir. Bu, adayların sadece seçim sürecinde değil, yönetim sürecinde de toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarını anlamaları ve bu ihtiyaçlara yanıt vermeleri açısından büyük bir fırsattır. Adaylar ve siyasi partiler, STK'larla işbirliği yaparak, Alanyamızın karşılaştığı meydan okumaları aşma ve şehrimizin potansiyelini en üst düzeye çıkarma yolunda önemli adımlar atabilirler.

Bu işbirliği, Alanyamız için daha adil, yaşanabilir ve zengin bir geleceğin temelini oluşturacaktır. Yerel seçimler, bu potansiyeli gerçeğe dönüştürme şansımız. Hepimiz, Alanyamızın daha parlak bir geleceğe sahip olması için, sivil toplumun sesine kulak vermeli ve bilinçli tercihler yapmalıyız.

Birlikte, Alanyamız için en iyisini arzu edelim ve sivil toplum ile siyaset arasında sağlıklı bir diyalog kurarak, şehrimizin yarınlarına olumlu katkılarda bulunalım. Alanyamızın güzelliklerini ve potansiyelini en iyi şekilde yansıtacak bir gelecek inşa etmek için hep birlikte çalışalım.

Sevgi ve saygılarımla,