banner113

'2022 çok iyi bir yıl olacak''

banner106

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, seyahat hareketletinin dünya genelinde henüz istenen seviyeye ulaşmadığını belirtti.

'2022 çok iyi bir yıl olacak''
03 Haziran 2021 Perşembe 09:07

banner108
banner238
Türkiye'nin en büyük avantajının 'güvenli turizm sertifikası' olduğunu söyleyen Çorabatır, Rusya pazarı ile ilgili olarak ise, ''Rusya şu anda 21 Haziran’a kadar bekleme kararı aldı. Rusya’dan farklı ülkelere de pek fazla çıkış yok. Kendi içlerinde hareket ediyorlar. Kırım ve Soçi’ye gidiyorlar. Biz vaka sayılarını belirlenen kriterlerin altına düşürürsek Rusya uçuşları başlatacaktır. Avrupa’dan da güzel haberler bekliyoruz. İngiltere’den haziran sonu itibariyle turist akışı olacağını tahmin ediyoruz. Bunların dışında Ortadoğu, Doğu bloku ülkeleri ve Arap Yarımadası’ndan da talep geliyor” dedi.
''Sezon uzayınca bu dönemde yaşadığımız kaybı telafi edeceğiz''
Hürriyet gazetesinden Burak Coşan'a konuşan TÜROFED Başkanı Sağlık Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı'nın turizm için büyük çaba sarf ettiğini ileri sürdü. Çorabatır, ''Bunların sonuçlarını alacağız. Avrupa ve dünyada normalleşme oldukça bunların sonuçlarını biz de göreceğiz. Sezonun geç başlamasıyla dezavantajlı olduk ancak aşıların da artmasıyla normalleşme süreci hızlanacak. Bu yıl sezonun daha uzun süreceğini düşünüyoruz. Sezon uzayınca bu dönemde yaşadığımız kaybı telafi edeceğiz.;'' diye konuştu.
''2022 çok iyi bir yıl olacak''
''2021 yılını 2020'nin üzerinde kapatacağımızı düşünüyoruz'' diyen Çorabatır, 2022'nin çok iyi bir yıl olacağını ifade etti. Çorabatır, ''Burada önemli olan vaka sayılarının düşmesiyle rehavet kapılmadan devam etmek. Ayrıca iç pazardan da normalleşme kararıyla hareketin artacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.