banner113

ALKÜ'de yabancı dil öğrenme teknikleri konuşuldu!

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitim Bölümü ve İngilizce Öğretmenliği Etkinlik Kulübü iş birliğinde “Türkiye’de Yabancı Dil Öğrenme ve Öğretme Süreçleri” konulu konferans gerçekleştirildi.

ALKÜ'de yabancı dil öğrenme teknikleri konuşuldu!
24 Aralık 2020 Perşembe 11:20

banner108
banner238

Davetli konuşmacı Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Paker ve kolaylaştırıcı Dr. Öğr. Üyesi Ali Erarslan’la birlikte ülkemizdeki yabancı dil öğretiminde karşılaşılan ve yabancı dil öğrenme sürecinde öğrenciler tarafından dikkat edilmesi gereken önemli hususların altı çizildi. Konuşmacı Paker, yabancı dil öğretiminde davranışçı eğitime dayalı, dilbilgisi ağırlıklı dil öğretiminin Türkiye’de yabancı dili iletişim amaçlı öğrenilememesinin temel sebeplerinden biri olduğunu, sınav sisteminin ise bu durumu pekiştirdiğini belirtti. Ayrıca Paker, sınavlarda dilbilgisi kuralları ve yapısal özellikler yerine, dildeki dört temel beceri olan dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinin ölçülmesi ve derslerde dilin iletişim yönünü merkeze alan beceri eğitimi verilmesi gerektiğini kaydetti.

Çevrimiçi düzenlenen etkinliğe katılımın kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Kulübün Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Erarslan, “Etkinliğin düzenlenmesine olan katkılarından dolayı ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’a, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir’e ve bu etkinliğe katılımları ve aydınlatıcı bilgilerinden dolayı Prof. Dr. Turan Paker’e teşekkür ederim” dedi. 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.