banner113

İşte Gazipaşa'da selin bilançosu!

banner106

Sabah saatlerinde başlayan sağanak, Gazipaşa’da hayatı felç etti. Şehir merkezinde ulaşım kitlenirken, çok sayıda işyerini su bastı.

İşte Gazipaşa'da selin bilançosu!
07 Ocak 2020 Salı 12:15

banner108
banner238

ŞEHİR merkezinde hayatı durma noktasına getiren sağanakla birlikte birçok araç da sular altında kaldı. Gazipaşa Adliye Sarayı arkasındaki otoparkta bulunan 3 otomobil, sağanağın bastırmasıyla birlikte bir anda suya gömüldü. Tavanı güçlükle görünen otomobilleri kurtarmak için itfaiye ekipleri suyu tahliye etme çalışması gerçekleştirdi. Saatler sonra sudan çıkarılan otomobiller kullanılmaz hale geldi.

HAVALİMANI İSTİNAD DUVARI YIKILDI

Gazipaşa-Alanya Havalimanı da sağanaktan nasibini aldı. Havalimanın servis yolunun üzerinden geçtiği istinad duvarı yağmur sularına dayanamadı. Tel ağlara rağmen yıkılan taş duvar, Sarıağaç mahallesine giden yolu trafiğe kapadı. Bir süre kapalı kalan yol, Mahalle Muhtarı Ahmet Aman’ın girişimleriyle tekrar trafiğe açıldı.

PAZAR YERİ GÖLE DÖNDÜ

Sağanağın vurduğu yerlerden biri de Gazipaşa Belediyesi Fuar Alanı oldu. Fuar alanına Pazartesi günleri kurulan giysi pazarı sular altında kaldı. Malını kurtarmak için zamanla yarışan esnaf, pazarı erken terketti. Birçok esnaf göle dönen pazaryeri nedeniyle maddi zarara uğradı.

İŞ MERKEZLERİ SELE TESLİM OLDU

Gazipaşa Belediye İş Merkezi ve İhsan Oğuz İş Merkezi zemin katta bulunan esnaflar, selle birlikte ecel terleri döktü. Ellerine geçirdikleri çekçek, paspas, kova ve benzeri gereçlerle işyerlerini korumaya çalışan esnaf, saatlerce mücadele etti ancak bu çaba yeterli olmadı. Birçok işyerini su bastı. Maddi hasarın ne kadar olduğu henüz tespit edilmedi.

MAHSÜL SUYA GÖMÜLDÜ

Hayatın neredeyse durduğu Gazipaşa’da selden en büyük zararı yine çiftçi gördü. Seralar ve tarlalar sular altında kalırken üretici ürününü kurtarmanın çaresini aramaya başladı. Önümüzdeki günlerde İlçe Tarım Müdürlüğü’nün hasar tespiti yapması beklenirken, üreticiler zararlarının karşılanıp karşılanmayacağını merakla bekliyor.

DOĞAN YAĞMURA ALDIRMADI

İlçe esnafı selle amansız bir mücadele verirken, AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan da esnafı yalnız bırakmadı. Sağanağa aldırış etemeden çalışmaları yerinde inceleyen Doğan, polise çalışmalarında yardımcı oldu. Doğan’ın çabası görenlerin takdirini topladı.

ESNAFTAN BELEDİYE VE ESNAF ODASINA TEPKİ

İşyerleri sular altında kalan esnaf yetkililere ateş püskürdü. Başta Gazipaşa Belediyesi olmak üzere Esnaf Odasına ve polise tepki gösteren esnaf, meteoroloji yetkililerinin günler öncesinden yaptığı uyarılara rağmen gerekli tedbirlerin alınmamasına anlam veremedi. Belediyeden yardım istediklerini ancak telefona çıkan kişinin ilgili kurumun Emniyet Müdürlüğü olduğunu belirterek kendilerini başından savdığını iddia eden esnaflar, Belediye Başkanını göreve davet etti. Esnaf Odası Başkanının da ortalarda görünmemesine kızan esnaflar, “Ancak aidat almasını biliyorlar, şimdi ortalarda yoklar” diyerek tepkilerini dile getirdi.(Gazipaşa Haber)

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.