banner113

Özkan: "Aşıdan başka çaremiz yok"

banner106

Çin’den gelen Kovid-19 aşısının 2 dozunu gönüllü olarak yaptıran Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Özlenen Özkan,” İlk dozda ertesi gün bir baş ağrım, iki hafta sonra yaptırdığım ikinci dozda hafif bir kas ağrım oldu.”dedi.

Özkan: "Aşıdan başka çaremiz yok"
09 Aralık 2020 Çarşamba 16:25

banner108
banner238
 Özkan, "Herkes aynı değil, herkes hafif atlatmıyor. Birlikte yaşadığımız bir çevre yaşlı insanlar var. Şu an aşı tek çare gibi duruyor. Çünkü ilaç yok. Kısa sürede etkili bir ilacın ortaya çıkacağını düşünmüyorum. Şu an aşıdan başka çaremiz yok gibi” ifadelerine yer verdi.


Aşının güvenilirliği noktasında değerlendirmelerde bulunan Özkan,” Çin’de aşı üreten çok eski köklü bir firma. Şuan piyasadaki bir çok aşının da firmasıdır. O zaman biz kuduz aşısı da olmayalım. Aşıya güvenilmiyorsa. Öyle bir şansınız yok. Madem aşıya güvenmiyorsunuz, aşıdan başka tedavisi yok kuduzun. Aşı karşıtı olanlara katılmıyorum. "Bir deli kuyuya taş atıyor 40 akıllı çıkaramıyor gibi geliyor" bana. Şu etapta aşıdan başka silahımız yok” diye konuştu.


Yaptırdığı FAZ 3 aşı çalışması hakkında da açıklamalarda bulunan Özkan, “İlk dozda ertesi gün bir baş ağrım oldu. İki hafta sonra yaptırdığım ikinci dozda hafif bir kas ağrım oldu. Aşı gibi geldi bana ama bunu net konuşmak doğru olmayabilir. İlerleyen dönemde sonuçları daha net belli olacak.”dedi.

 

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.