banner113

CHP'li Grup sözcüsü Demirci'den Alanya'ya öneriler

banner106

CHP Alanya Belediye Grup sözcüsü Erkan Demirci önerilerde bulundu

CHP'li Grup sözcüsü Demirci'den Alanya'ya öneriler
24 Temmuz 2021 Cumartesi 09:05

banner108
banner238

Demirci şunları söyledi. Alanya'da yıllardan bu yana kent disiplini kayboldu, kente karşı suç işleniyor, insanların olduğu kadar kentlerin de hakları var ve kentin hakkını savunmak planlama ve denetimle olur derken tam da bunu kast ediyorduk. Kent yöneticiliği öngörü gerektirir, disiplin gerektirir, planlama gerektirir. Kent yöneticisinin görevi kentlileri sosyal ve ekonomik açıdan desteklemek olduğu kadar kadar, mekansal bağlamda kenti de korumaktır. Eğer kentte yollar, sokaklar, meydanlar, kaldırımlar, plajlar işgal altındaysa o kente karşı suç işleniyordur. Unutmayalım ki kentin imajı hem o kenti yönetenlerin, hem o kentte yaşayanların, hem de o kenti ziyaret edenlerin vizyonuyla şekillenir. 
GÜCÜNÜ ANAYASADAN ALAN
Gücünü anayasadan alan bazı haklar vardır. Mesela yerleşme ve seyahat hürriyeti gibi. O yüzden herkesin ilçeye gelenlere saygı duyması gerekir. Tatil önceden keyfi bir ihtiyaç olarak kabul edilirken, artık zorunlu bir ihtiyaç olarak kabul edilir hale gelmiştir. Parası olanın olduğu kadar, parası olmayanın da tatil yapmaya hakkı vardır. Unutmayalım ki herkesin otellerde kalmaya imkanı olmayabilir. Çevreye zarar vermemek ve taşkınlık yapmamak koşuluyla çadırda ya da araç içinde uyumak ve hatta çimenlerde uyumak  normal karşılanabilir. En azından hiç kimse aracında uyuduğu için suçlanamaz. 
Peki bayram tatili boyunca kentin ve kentlinin hakkı korunabilir miydi? İstenmeyen manzaralar engellenebilir miydi? Yaşanacak bu yoğunluğu kestirmek için müneccim olmaya gerek olmadığına göre neler yapılabilirdi?
KONAKLAMA ALANLARI HAZIRLANABİLİR
Çadır, karavan ve diğer araçlar için kentin doğu ve batısında yerleşik alanlardan uzakta kamp ve konaklama alanları hazırlanabilirdi. Bu alanlarda seyyar wc ve duş imkanı sağlanabilirdi. İncekum Plajı, Kleopatra Plajı, Keykubat Plajı gibi gözde yerlerde, meydanlarda ve çimenlik alanlarda konaklayanlara izin verilmez, araç ya da çadırda konaklayacak olanlar şehrin uygun yerlerinde hazırlanmış olan kamp ve konaklama alanlarına yönlendirilebilirdi. 
ADABIYLA YEMEK
Tatilin ilk gününden itibaren adabıyla yemeyi, içmeyi, eğlenmeyi bilmeyip, diğer ziyaretçileri rahatsız edenlere, çevreyi kirletenlere, görsel kirlilik yaratanlara, hatalı park edenlere ceza uygulanabilir, Alanya'da tatil yapmanın kurallara tabi olduğu hissettirilebilirdi. 
Şehir içi trafiği için bayram boyunca bazı araçların trafiğe sokulmaması, bazı yolların taşıt trafiğine kapatılması gibi pek çok önlem UKOME kararına bağlanarak alınabilirdi. 
Söylediğim gibi herkesin dilediği yerde ve dilediği koşullarda tatil yapma hürriyeti var ama diğer kişileri rahatsız etmemek şartıyla. 
Umarım seneye bazı şeyler önceden planlanır ve bu bayramda yaşananlar bir daha yaşanmaz. 
Orhan Veli'nin Bedava şiiriyle bitirelim:
BEDAVA
Bedava yaşıyoruz, bedava;
Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;
Yağmur çamur bedava;
Otomobillerin dışı,
Sinemaların kapısı,
Camekanlar bedava;
Peynir ekmek değil ama
Acı su bedava;
Kelle fiyatına hürriyet,
Esirlik bedava;
Bedava yaşıyoruz, bedava.
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.