banner113

ALANYASPOR BORÇLANMAK İÇİN GENEL KURULDAN YETKİYİ ALDI

banner106

Alanyaspor Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Kongre Salonu'nda gerçekleştirildi. 

ALANYASPOR BORÇLANMAK İÇİN GENEL KURULDAN YETKİYİ ALDI
02 Kasım 2022 Çarşamba 16:22

banner108
banner238

Genel kurul, divan kurulunun oluşturulmasıyla başladı. Divan kurulu, Cengiz Aydoğan başkanlığında, Faruk Nafiz Koçak ve Hasan Hacıince'den oluştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açılışı yapılacak olan 'Türk Futbol Tarihi Sergisi' ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Süper Lig'de yer alan kulüplerin başkanlarını kabulü için Ankara'ya giden başkanımız Hasan Çavuşoğlu'nun konuşma videosu izlendi. 

Konuşmasında, kulübün sabit gelir kaynağının yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Başkanımız Hasan Çavuşoğlu, "Şehrimizi yöneten büyüklerimize ve Alanya'nın dinamiklerine bir kez daha seslenmek istiyorum. Corendon Alanyaspor'u Süper Lig'de tutmaya devam edecek miyiz, etmeyecek miyiz? Hep birlikte karar vermemiz lazım. Bu şartlarda kulüp idare etmemiz çok zor. Gelirlerimiz bütçenin 3'te 2'sini karşılamıyor. Sponsor gelirlerimizi artırmamıza rağmen yüzde 40'a yakın bütçe açığı çıkıyor. Diğer kulüplerin de işi zor ancak Alanyaspor'un Süper Lig'de bulunması gerçekten mucize. Alanya olarak Alanyaspor'a ne kadar sahip çıkıyoruz? Bunun altını çizmek istiyorum. Tribünlerin dolması lazım. Hep birlikte çalışmamız lazım. Bu kulüp hepimizin. Hep birlikte destek vermeliyiz. Genel kurulumuz kulübümüze ve camiamıza hayırlı olsun. Katılan herkese teşekkür eder, saygılar sunarım." dedi. 

Daha sonra kürsüye davet edilen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise, “Alanyaspor’umuz bugünlere kolay gelmedi. Alanyaspor yöneticiliği çok zor. Ben de yaptım. Hasan Çavuşoğlu başkanımın serzenişlerine hak veriyorum. Takımımıza çok daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Biz ALTSO olarak 10 yıllık başkanlık dönemimizde gururumuz Alanyaspor için taşın altına elimizi koyduk. Bundan sonra da devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcımız Ahmet Paşaoğlu ise, "Alanyaspor'un son 3 yıldaki borçları nedeniyle özel bir bankadan 100 milyon TL'lik limit açarak kredi kullanıyorduk. Faiz oranlarının yükselmesi nedeniyle de dayanma gücümüz, mücadele etme gücümüz imkansız hale geldi. Her zaman olduğu gibi yanımızda oldu. Bir devlet bankasından 11-12 gibi daha düşük oranda faizle görüşmemizi sağladık. Spor yasası gereği, gelirimizin yüzde 25'ini borçlanabiliyoruz. Kulübümüzün bir önceki yıl geliri yaklaşık 261 milyon TL olduğu için, 52 milyon TL temlikli kredi kullanabiliyorduk ancak bu da bize yetmiyor. Yasada olan bir diğer maddeye göre, gelirimizin yüzde 50'si oranında borçlanmak için genel kuruldan yetki almamız gerekiyor. Özel bankada bulunan borcumuzu kapatarak, geçeceğimiz devlet bankasında daha düşük faiz ödeyerek yaklaşık 12,5 milyon TL katkı sağlayacağız. Sizden istediğimiz yetki budur. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum." dedi. 

Konuşmaların ardından kulübün alacak ve gelirlerinin devir veya temlik edilebilmesi ve borçlanmasıyla ilgili gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.