banner113

Alanya ziraat odasından çok önemli afet uyarısı!

banner106

Alanya Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri odanın yeni hizmet binasında ilk toplantısını yaptı.

Alanya ziraat odasından çok önemli afet uyarısı!
02 Eylül 2020 Çarşamba 13:45

banner108
banner238

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, üyelere vermiş oldukları yeni hizmet binası sözünü yerine getirdiklerini söyledi. Göktepe, “Vizyonumuz gereği ilk başta seçime aday olurken bahsettiğimiz gibi yeni hizmet binası oluşturma sözünü vermiştik. Burada üyelerimize daha iyi hizmet vereceğiz. Üyelerimizle hiç kimseyi ayrıştırmadan eğitim odaklı çalışmalar yapacağız. Eğitim sadece okulda olmuyor. Burada tarımla iştigalde bulunan, tarımdan hanesine rızık götüren insanlara hizmet etmek, onları bu hususta eğitmek diğer vizyonlarımızdan bir tanesi. Bunu da yerine getireceğiz inşallah. 75 kişilik konferans salonundaki organizasyonuma katılan üyeler burada canlı eğitim izleyecek. Eğitimlere konunun uzmanı gerçekten liyakat sahibi, Akdeniz Üniversitesi ve diğer üniversiteler, ziraat fakültesindeki profesörler, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Merkezi (BATEM), Antalya İl Tarım Müdürlüğü’nden yayımcı arkadaşları davet edeceğiz.

Burada katma değeri yüksek, ülke ekonomisine ciddi katkılarda bulunan muz, avokado, mango, diğer örtü altı vazgeçemeyeceğimiz domates, salatalık, patlıcan ve sert çekirdekli ürünler konusunda nasıl bitki koruma işlemi uygulanacağı, budama işleminin nasıl yapılacağı ve aşılama işleminin nasıl yapılacağı ile ilgili eğitimler vereceğiz. Bu eğitimlere katılamayan üyeler de evinden canlı olarak izleyecek. Bunu çok önemsiyoruz. Sistemimizi de buna göre oluşturduk” dedi. 

“MECLİS ÜYELERİNE ÇOK DAH BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”
102 mahalledeki bütün delegelerin üyeler ile ziraat odası arasında köprü vazifesi gördüğünü aktaran Göktepe, “Ancak meclis üyelerimiz bu hususta bir adım daha ön plana çıkıyor. Bölgedeki diğer mahallelerin hem delegelerine hem de üyelerine odanın faaliyetlerini ve üretimde yaşadıkları sıkıntılarını bizlere aktarmak için çok daha büyük iş düşüyor. Çok çalışkan, üretken ve vizyonu geniş meclis üyelerimiz var. Böyle bir meclisle bu görevi yürüttüğüm için çok onurluyum” diye konuştu. 
“FİDAN SATIŞLARIMIZ DEVAM EDECEK”
Yeni hizmet binasında ilk toplantılarını yaptıklarını kaydeden Göktepe, “Üyelerimize önceki dönemlerde tavuk tedarik etmiştik. Üyelerimizin birim alanda en düşük maliyetle en yüksek verimi almaları önceliğimiz. Bu hususta kanatlı sektörü de önemli. Ayrıca önümüzdeki günlerde fidan satışlarımız devam edecek. Burada 2 hususa dikkat ediyoruz. Hem fiyatının makul değerlerde olması hem de virüsten, hastalıklardan ari, temiz, sertifikalı fidanları toprakla buluşturmak. Aynı zamanda odamızda toprak, yaprak ve su tahlillerinin numunelerini alıp üyelerimize hizmet vermek için meclis üyelerimizle görüştük. Toprakla iştigal eden üyelerimizin ilk yapması gereken toprak analizi yaptırması” ifadelerini kullandı. 
“SİGORTANIN YÜZDE 65’İ HİBE EDİLİYOR”
Kış aylarının yaklaştığını hatırlatan Göktepe, üreticilere TARSİM sigortalarını yaptırma çağrısında da bulundu. Göktepe, “15 Eylül’den sonra bölgemizde de Giresun’daki sel felaketleri gibi felaketler bekleniyor. Onun için üreticilerimiz TARSİM sigortalarını yaptırsınlar. Yüzde 50 devlet desteği var. Bunun yanında yüzde 15’te bir firmayla yapmış olduğumuz protokol var. Yani yüzde 65’i zaten hibe olmuş oluyor. Geri hususta da sigorta kapsamında bölgemizde sel ve su baskınları, heyelanı da kapsayacak şekilde TARSİM Bölge Müdürlüğü ve genel müdürlükle de görüşmelerimiz var. Toplantının sonunda Göktepe, önümüzdeki salı (8 Eylül) günü yeni hizmet binasında üreticilere hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi. 

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.