banner113

Alanyadaki tur teknelerine müjde!

banner106

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun turistik amaçlı kullanılan tur tekneleri hakkında yayımlamış olduğu yeni kararın değerlendirmesinde bulundu.

Alanyadaki tur teknelerine müjde!
22 Mayıs 2021 Cumartesi 08:36

banner108
banner238

Başkan Toklu; "Sektör temsilcilerimizle yapmış olduğumuz görüşmelerin neticesinde, turizm sezonuna hazırlık kapsamında turistik amaçlı kullanılan gezi tekneleri, özel tekneler bugün alınan yeni karar ile faaliyetlerine kaldığı yerden devam edebilecektir. Hayırlı uğurlu olsun. Sürecin yakından takipçisi olan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na, Antalya Valimiz Sayın Ersin Yazıcı'ya, bölge Milletvekillerimize ve Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Fatih Ürkmezer'e teşekkürlerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu. Ayrıca kararın detaylarını Başkan Toklu şu şekilde bildirdi.

"Özel teknesi olan vatandaşlarımızla ilgili olarak; İçerisinde yaşam alanı olan (Kamaralı ve pis su tankı olan) tekneler konut olarak değerlendirileceğinden, bu teknelerde halihazırda ikamet eden veya kısıtlamayı marinalarda teknelerinde geçirecek şahısların tekneleri ile denize çıkabilmelerine, koylarda bulunabilmelerine, ayrıca zorunlu hallerin oluşması halinde (sağlık sorunu, arıza, olumsuz hava koşulları, temel gıda ihtiyaçları, atık transferi vb.) teknelerin liman ve marinalara giriş-çıkış yapabileceklerdir.

Turistik faaliyetler için kısa süreli ülkemize gelen ve sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olan yabancı turistlerin ulaşımını sağlayan ticari teknelerin ve çalışanlarının, sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacaktır.
Gezinti teknelerinin yalnızca acenta aracılığıyla getirilen yabancı turistler ile pandemi kapsamında gerekli önlemleri alarak günübirlik tur faaliyeti yapabilecekler. Turizm sezonu hazırlık kapsamında marina, çekek yerlerinde yapılan bakım onarım, denize indirme faaliyetleri ve bu kapsamda deniz yoluyla yapılan intikallerin sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacaklardır."

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.