banner113

HEP ÜNİVERSİTESİ MÜTEVELLİ HEYET ÜYESİ HASAN SİPAHİOĞLU: ALANYA TAVŞANDAMINA ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ YAPILACAK!

banner106

Alanya HEP Üniversitesi'nin Golden Gateway Holding ile işbirliği sürecine ilişkin üniversite yönetimi kamuoyunun merak ettiği sürece ilişkin bilgi verdi. 

HEP ÜNİVERSİTESİ MÜTEVELLİ HEYET ÜYESİ  HASAN SİPAHİOĞLU: ALANYA TAVŞANDAMINA ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ YAPILACAK!
08 Aralık 2022 Perşembe 08:44

banner108
banner238


'Üniversite Alanya merkezli büyümeli'
Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı tarafından kurulan ve mütevelli heyetince yönetilen Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesinde başlayacak yeni döneme ilişkin üniversite ve vakıf yönetimi basın toplantısı düzenledi. Protokol yapılan şirket yetkililerin katılmadığı toplantıda, 200 milyon liralık öncelikli yatırımla birlikte uzun vadede öğrenci sayısının 10 bin seviyesine yükseltilmesi planlanmakta. Protokol imzalanan şirket temsilcilerinin olmadığı toplantıda, taahhütleri yerine getirmemesi halinde şirket ile olan sözleşmenin haklı sebeple fesih edilebileceğine dikkat çekildi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, “İki kriterimiz vardı. Birincisi üniversitenin Alanya olarak devam etmesi, ikincisi ise üniversitenin Alanya merkezli olarak büyümesi” sözlerine yer verdi.
‘YEREL DİNAMİKLERLEDE GÖRÜŞMELER YAPTIK’
Basın mensuplarına sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Kaymakam Ürkmezer, “Alanya HEP üniversitesi ile ilgili bazı değişiklikler söz konusu. Üniversitenin Alanya’nın tanıtımında daha faza katkıda bulunması. En başta Alanya sınırları dışına ardından Türkiye sınırları dışında tanıtımı arttırmak için ortaklık yoluna gitme kararı hasıl oldu.  Gateway firması ile biz 3-4 aydır görüşmeler içindeydik. Görüşmeler neticesinde bir işletme ortaklığına gitme kararı aldık. Üniversite yine vakıfla bağlantılı olmak üzere YÖK’ün bize vermiş olduğu taahhütler üzerine onları gerçekleştirmek en kısa zamanda ileri hale getirmektir en öncelikli hedef. Alanya iki üniversitenin olduğu bir kent ve bu iki üniversitenin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi çok önemli. Biz bu görevi sürdürürken Alanya’daki yerel dinamikleri de önemsiyoruz. Alanya’daki yerel dinamiklerle ilgili olarak üniversitenin işbirliği ile daha da nihayete ermeden Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Yılmaz ve Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’le de çeşitli görüşmeler yaptık. Bu çalışmalar kapsamında Alanya Ticaret odası ve diğer STK’lar ile de görüştük. Onun yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile görüştük onları davet ettik durumu anlattık ve görüş aldık. Amacımız Alanya HEP Üniversitesinin iyi bir şekilde ilçemize katkı sağlaması” dedi.


‘ÜNİVERSİTE ALANYA MERKEZLİ BÜYÜMELİ’

Kaymakam Ürkmezer, “İki kriterimiz vardı. Birincisi üniversitenin Alanya olarak devam etmesi, ikincisi ise üniversitenin Alanya merkezli olarak büyümesi. Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı’nda 88 adet taşınmazımız var. Biz bütün mütevelli heyet üyeleri olarak vakfın en iyi şekilde yönetilmesini sağlamak ve buradan elde edeceğimiz geliri başta Mahmutseydi çocukları olmak üzere başta eğitim alanında olmak üzere destek sağlamak” şeklinde konuştu.
‘FARKLI BÖLÜMLER AÇMAYI HEDEFLİYORUZ’
Alanya HEP Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mesut Güner ise, “Sizlerle kısaca paylaşmak istiyorum. Öncelikle bizim fakülte isimlerinde değişiklikler yapıyoruz ki farlı bölümler açabilelim.  Örneğin İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak değiştirdik. Bizim 5 tane programımız ve içinde 560 adet öğrencimiz var. YÖK bize şunu söylüyor. Siz kurulduğunuz üniversite hedefleriniz doğrultusunda son 5 yılda 3 bin öğrenci hedefiniz vardı bu yapmamışsınız diyor. Bir takım başka nedenlerde var bu sebeplerden dolayı YÖK bize ceza vermek durumunda kaldı. Cezada Yüksek Lisans doktora vs bu programları açamıyoruz örneğin.  Bu şekilde bu işbirliği ile birlikte aslında bir sosyal proje. Buradaki şirketimiz aslında bize bu anlamda katkı sağlayarak bu engelleri aşıp yeni programlar açıp öğrenci sayımızı da istediğimiz rakamlara ulaştırmamızı sağlayacak. Biz Sağlık Hizmetleri Meslek yüksekokulu nu kurmak istiyoruz. İçinde Anestezi, Acil Tıp Teknisyenliği, Optisyenlik Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri gibi bölümler açmak istiyoruz. Bunun yanında açmak istediğimiz meslek yüksekokulunda öğrencilerin daha çok tercih ettiği, Psikoloji, Adalet, Bilgisayar Programcılığı yani toplam 12 adet önlisans ve 11 adette lisans programları açma hedefimiz bulunmakta.  Lisansta da İngiliz Dili ve Edebiyatı gibi öğrencilerin daha çok tercih ettiği programlara ve Alanya’ya katkı sağlayacak bölümlere yoğunlaşmak istiyoruz. Bu sene Türkiye’deki üniversite sayısı 209’a ulaştı. Burada bir rekabet var yani biz öğrenciyi bünyemize çekebilmeliyiz. Bizim hedefimiz yüzde 100 doluluğu yakalamak. Daha güçlü ögeler ile öğrencilerimizi geliştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 
‘HEDEFİMİZ 10 BİN ÖĞRENCİ’
Mütevelli Heyet Başkan Vekili Osman Özçelik ise, “Bir süredir görüşmelerimiz sürdü.  Bu iş birlikteliği üniversitemizin devamı için oldukça iyi olacak. Çünkü firma ekonomik ve diğer sağlayacak katkılar anlamında oldukça dolu bir firma. Hem vakıf mütevellisi hem de üniversitesi mütevellisi olarak görüşmelerimizi bitirdikten sonra sözleşmemiz imzalandı. Bu sürece gelirken benim ve diğer arkadaşlarımızın başladığı dönemlerde sıkıntılarımız vardı.  Uzunca bir çalışma ve sayın bakanımızın destekleri ile üniversitemizin gerek mali gerek devlet ile olan gerek yönetim ile olan hocalar anlamında destekleri sonucuna geldiğimizde diğer üniversitelere nazaran tertemiz bir hale getirdik. Ama bir yerden sonra tıkanıyorsunuz. Bir yerlere gelebilmek için öğrenci sayımızı arttırmamız gerekiyordu sayımız arttırmak isterken ücretler yeterince arttırılamadı gelir gider dengesi başarı ile sağlanamadı. Karşılığında bir takım talepler ve düşünceler neticesinde buralara geldik. İyi bir anlaşma olduğunu düşünüyoruz. Temel atılan bir ikinci binamız var inşaatı tamamlanacak. Tavşan damı dediğimiz bir bölgede yeni kampüs daha yapılacak. Bu yatırımların tamamı üniversiteye ait vakıfa ait kalacak. Hedefimiz bütün yatırımları yapıp en kısa zamanda 6 bin rakamlarına ulaşmak. Nitelikli ve kaliteli bir üniversite hedefimiz var” şeklinde konuştu.


SÖZLEŞME İSTENİLEN ANDA İPTAL EDİLEBİLECEK!
Özçelik, “Protokolün en vurucu noktası bizim denetimlerimiz ve YÖK’ün denetimleri sonucunda mevzuata uygun bir şekilde yönetilmez ve gelir gider dengesi sağlanmaz ise ve bu üç kere tekrar edecek olursa ana vakıf sözleşmeyi istediği an iptal edebilir. Bu konuda ki üniversiteyi koruyan en önemli durum budur. Aynı zamanda firmayı da koruyan madde bu. Karşılıklı iki firmayı da koruyor bu sözleşme” dedi.
‘KAMPÜS ÇOK BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAYACAK’
Mütevelli Heyet Üyesi eski Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise, “Hamdullah Emin Paşa Ana vakfı yapması gereken işler çok zor. Üniversiteye olan sorumluluğun yeni bir mali destek ve enerji ile artık sadece vakıf mütevelli sadece üniversite ile uğraşacak. Alanya isminin olması bence çok sevindirici bir durum. Öğrencilerin daha çok gelebileceği bu fırsatı yakalamış olacağız. Tavşandamına yapılacak olan kampüs çok büyük katkı sağlayacak tereddütünüz olmasın. İnşallah kuruluşunda o ilk heyecanı ikinci defa yaşayarak üniversitenin kendi birikimini şehrin kalitesine katkı sağlayacak hale getirmek istiyoruz” diye konuştu. 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.