banner113

ÜCRETSİZ KARTLILAR ULAŞIM SORUNU İÇİN BAĞIŞLAR'I ZİYARET ETTİ: BİZİ DURAKTAN ALMAYAN OTOBÜSLER VAR!

banner106

Alanya Belediye Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, bir kısım otobüsçülerin 65 yaş üzeri ücretsiz kart kullanıcılarının şikayet dilekçesini sosyal medya hesabından paylaştı ve 'bu kadarı da ayıp' dedi.

ÜCRETSİZ KARTLILAR ULAŞIM SORUNU İÇİN BAĞIŞLAR'I ZİYARET ETTİ: BİZİ DURAKTAN ALMAYAN OTOBÜSLER VAR!
12 Ekim 2022 Çarşamba 16:47

banner108
banner238

Mahmutlar ' da ikamet eden ve Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tazeleme Eğitim Projesi için Kestel kampüsüne gitmek zorunda olan bir grup 60 ve 65 yaş üzeri vatandaşın kendisine, Antalya Büyükşehir Belediyesi' ne iletilmek üzere şikayet dilekçesi verdiğini belirten Bağışlar ' sosyal medya hesabından bir kısım otobüsçülerin ayıp ettiğini ve inceleme başlatıldığını belirtti.
Bağıslar paylaşımında şu ifadeleri kullandı;
Değerli dostlarım, 

Devletimizin çıkardığı kanunlar ve Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Yönetmeliklerine göre 65 yaş üzeri vatandaşlarımız, kimlikleri ile birlikte otobüsçüler ve minibüsçüler kooperatifine başvurarak ücretsiz ulaşım karta sahip olabiliyorlar ve tüm ulaşım ağındaki otobüsler bu vatandaşlarımızı ücretsiz olarak gideceği yere taşımak zorundalar.

Antalya ve Alanya ' mızda da durum böyle iken bir kaç ulaşım esnafı arkadaşımız ile ilgili çok üzüldüğüm şikâyet dilekçesi aldık ve Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı' mıza ilettik.

Alaaddin Keykubat Üniversitesi ( ALKÜ ) Tazeleme Eğitim Projesi kapsamında Mahmutlar'dan ALKÜ' ye otobüs ile ulaşmak isteyen 60 ve 65 yaş üzeri büyüklerimizin şikayet konusu ile ilgili incelemeler devam ederken, Büyükşehir Ulaşım Yönetmeliği gereğince bu tür olayların tespiti halinde ulaşım aracına cezalar yazılacağını tekrarı ve ısrarı halinde ise daha farklı sorunlar yaşanacağını ulaşım esnafımız ile paylaşmak istiyoruz.

Ülkesine, toplumuna, ailesine bugüne kadar emek harcayan, emeklilik yaşamında rahat etmesi gerekirken bu tür hareketler ile kendisinin kötü hissetmelerine sebebiyet verenler ile ilgili ne demek lazım bilmiyorum, sadece cezai işlemler ile kendisinden büyüklere, bu tür yaklaşım yapan bakış açısıyla başedebilirmiyiz emin değilim.

Şunu da belirtmek de fayda var, yeterlidir veya değildir bu ayrıca tartışılması gereken bir husus olsa da bu vatandaşlarımızı taşımanız için devletimiz ve belediyemiz aylık size ödeme yapıyor. Yapmayın, etmeyin hepimiz yaşlanacağız ve hepimizin anne babası var.

Konu Antalya Ulaşım Daire Başkanımız ile paylaşılarak gerekli tedbirlerin alınması konusunda çalışmalar başlatılmıştır. 

PLAKA NUMARASI VEYA KAMERA KAYDI 

Bu hususta en önemli tespit bu tür davranışlar da bulunan otobüslerin plakasının alınması ve kamera ile tespit edilmesidir. Vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirmek istiyorum.

Ben inanıyorum ki;  bu tür vicdansız davranışları yapan esnaf arkadaşları diğer duyarlı ulaşım esnaflarımız kendi içinde bertaraf edecekler ve bu tür yakışıksız sorunların bir daha gündeme gelmesini önleyeceklerdir.
dedi.
Daha önceki bir kaç şikayet hususunda otobüs ile yolculuk yaparak konuyu yerinde inceleyen Bağışlar , vatandaş için verdiği mücadele ile her kesimden takdir topluyor
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.