Alanya Belediyesi, sosyal medyada paylaşılan ve Cikcilli Mahallesi’nde yer alan Veteriner İşleri Müdürlüğü binasında çekildiği iddia edilen hayvanlara kötü muamele görüntülerine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi. Yapılan açıklamada, görüntülerin yaklaşık üç ay önce görevine son verilen bir kişi tarafından planlı bir şekilde kurgulandığı ve sosyal medyada kasıtlı olarak servis edildiği belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, söz konusu kişinin hayvanlara bizzat kötü muamelede bulunarak olayları kayıt altına aldığı, ardından ise bu insanlık dışı görüntüleri yayarak kamuoyunu provoke etmeye çalıştığı ifade edildi. Alanya Belediyesi, bu kişiye yönelik hukuki sürecin derhal başlatıldığını da duyurdu.

Alanya’da Anlamlı Dokunuş: 192 Şehit Öğretmenin İsmi Atatürk Anıtı’nda
Alanya’da Anlamlı Dokunuş: 192 Şehit Öğretmenin İsmi Atatürk Anıtı’nda
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, “Bu münferit ve provokatif olay, belediyemizin sokak hayvanlarının güvenliği ve refahı konusundaki kararlı tutumunu asla gölgeleyemez,” ifadeleriyle hayvan haklarına yönelik hassasiyetin sürdüğü vurgulandı.