İKİ TAŞINMAZ İHALEYLE SATILACAK

Alanya Milli Emlak Müdürlüğü, mülkiyeti Hazineye ait iki taşınmazın satış ihalesine çıkacağını duyurdu. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45’inci maddesi kapsamında açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek ihaleler, 12 Kasım 2026 tarihinde Alanya Milli Emlak Müdürlüğünde yapılacak.

Satışa çıkarılan ilk taşınmaz, Kargıcak Mahallesi 341 ada 1 parselde bulunan müstakil villa oldu. 9 bin 413,66 metrekarelik ana taşınmaz üzerinde yer alan villanın bağımsız bölüm yüzölçümü 161,49 metrekare olarak açıklandı. Boş durumda bulunan ve Hazine hissesi tam olan villanın tahmini satış bedeli 10 milyon TL olarak belirlendi. İhale 12 Kasım Perşembe günü saat 14.00'te yapılacak. İhaleye katılmak isteyenlerin 1 milyon 500 bin TL geçici teminat yatırması gerekiyor.

GÜLLERPINARI’NDAKİ DÜKKÂNA 15 MİLYON TL BEDEL

Satış listesindeki ikinci taşınmaz ise Güllerpınarı Mahallesi'nde bulunuyor. 876 ada 1 parselde yer alan ve zemin katta bulunan dükkânın toplam kullanım alanı 143 metrekare olarak açıklandı.

Boş durumda bulunan ve Hazine hissesi tam olan dükkân için 15 milyon TL tahmini bedel belirlendi. İhale 12 Kasım Perşembe günü saat 15.00'te gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenlerin 2 milyon 250 bin TL geçici teminat yatırması gerekiyor.

PEŞİN ÖDEMEDE YÜZDE 20 İNDİRİM FIRSATI

İhale ilanında ödeme koşullarına ilişkin ayrıntılar da yer aldı. Buna göre, satış bedelinin talep edilmesi halinde en az dörtte biri peşin, kalan tutarı ise en fazla iki yıl vadeyle taksitlendirilerek ödenebilecek.

İlk sıradaki taşınmaz için satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi durumunda yüzde 20 indirim uygulanacak. Ancak Güllerpınarı'ndaki dükkân, Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnameleri kapsamında Hazineye intikal ettiği için bu indirimden yararlanamayacak.

Ayrıca satış bedeli üzerinden belirlenen oranlarda işlem bedeli tahsil edilecek. Alıcılardan satış bedeli haricinde KDV, vergi ve resim alınmayacağı, taşınmazların satış tarihinden itibaren 5 yıl süreyle emlak vergisinden muaf olacağı bildirildi.

İHALEYE KATILMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Mazbatayı Alan Kurucuya Koştu: Tuna'dan Kasapoğlu'na "Hocam Fark Ettin mi Biz Büyüdük" Ziyareti!
Mazbatayı Alan Kurucuya Koştu: Tuna'dan Kasapoğlu'na "Hocam Fark Ettin mi Biz Büyüdük" Ziyareti!
İçeriği Görüntüle

İhaleye katılmak isteyen vatandaşların gerekli belgelerle birlikte geçici teminat makbuzlarını ibraz etmeleri gerekiyor. Gerçek ve tüzel kişiler için gerekli evraklar ve katılım şartları ihale şartnamesinde ayrıntılı olarak belirtildi.

İhale şartnamesi ve ekleri, mesai saatleri içerisinde Alanya Milli Emlak Müdürlüğünden ücretsiz olarak temin edilebilecek.

Detaylı bilgi almak isteyenler 0242 511 66 28 numaralı telefondan Alanya Milli Emlak Müdürlüğüne ulaşabilecek.