SİYASET

Jet hızlı meclis


15 TEMMUZ AÇIKLAMASI
Meclis gündemine geçilmeden önce yapılan gündem ışı konuşmalarda grup sözcüleri 24 Haziran seçimlerini değerlendirirken, Ak Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar’ın “Bu ay içinde 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin 2. yıl dönümünü kutlayacağız” açıklamasını CHP Grup Sözcüsü Reşat Oktay düzeltmede bulundu. CHP’li Oktay, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimin kutlanamayacağını, sadece anılacağını belirterek, Ak Partili Bayraktar’ın dil sürtmesinden dolayı kutlama kelimesini kullandığını düşündüğünü belirtti.
EDS SİSTEMİ DEVREDE DEĞİL
Son zamanlarda sosyal medya sitelerinde Elektronik Denetleme sistemi (EDS) ile ilgili paylaşımlar olduğunu dile getiren İYİ Partili Meclis Üyesi İrfan Yılmaz, bu konuda başkan vekili Kocagöz’den bilgi istedi. Antalya’nın henüz EDS sistemine geçmediğini hatırlatan Başkan vekili Kocagöz, hız kontrolü ile ilgili EDS sisteminin TÜRSAT ile yapılacak olan protokol ile başlayacağının altını çizdi.
Turizme katkı sağlanması adına AKTOP ve Tur operatörleri ile imzalanan protokol ile ilgili açıklamada bulunan Destek Hizmetleri Daire başkanı İlyas Çopur ise yapılan protokolün içeriğini “Antalya billboardlarla tanıtılacak” olarak açıklandı. 203 gündem maddeli meclis toplantısında 150 gündem maddesi ilgili ihtisas komisyonlarına hava edildi. Meclis başkan vekili Mesut Kocagöz, yaklaşık bir saat süren meclis toplantısını, Cuma günü yapılacak olan devam meclisine kadar kapattığını açıkladı.