Daha önce Antalya’yı CHP çatısı altında TBMM’de temsil eden Cavit Arı, Aliye Coşar, Mustafa Erdem ve Aykut Kaya’nın isimleri ise listeden kaldırıldı. Resmi internet sitesindeki bu değişiklik, istifaların ardından partide yaşanan yeni sürecin yansıması olarak değerlendirildi.

Öte yandan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile birlikte toplam 91 milletvekilinin partiden ayrılması siyaset gündemindeki sıcaklığını koruyor. Edinilen bilgilere göre, ayrılan milletvekillerinin yer alacağı “Yeni Parti”nin kuruluş dilekçesinin bugün İçişleri Bakanlığı’na sunulması bekleniyor.

Başkan Özçelik’in Seçim Vaadi Gerçeğe Dönüşüyor
Başkan Özçelik’in Seçim Vaadi Gerçeğe Dönüşüyor
İçeriği Görüntüle

Toplu istifaların ardından CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki sandalye sayısı da 135’ten 44’e geriledi. Antalya cephesinde ise resmi parti sayfasında yalnızca Sururi Çorabatır’ın isminin kalması, kent siyasetinde en çok konuşulan gelişmelerden biri oldu.

Siyasi kulislerde yeni partinin kuruluş süreci ve önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmeler yakından takip edilirken, CHP’nin Antalya’daki yeni yapılanmasının nasıl şekilleneceği de merak konusu olmaya devam ediyor.