FLAŞ HABER: ALANYA GAZİPAŞA HAVALİMANINDA BİR UÇAK GÖVDESİ ÜZERİNE DÜŞTÜ! FLAŞ HABER: ALANYA GAZİPAŞA HAVALİMANINDA BİR UÇAK GÖVDESİ ÜZERİNE DÜŞTÜ!

Antalya Limanı’na 30, Alanya Limanı’na 18 yolcu gemisi demirledi. Antalya Limanı’nda yaklaşık 40 bin, Alanya Limanı’nda ise 19 bin 112 kruvaziyer yolcusu ağırlandı.

Terminals Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, 2023 beklentilere göre çok daha iyiydi. 2024’ün daha iyi olmasını bekliyoruz dedi. Sert, kruvaziyer turizminin kente ve ülkeye katkısının yüksek olduğuna işaret ederek, "Kruvaziyer yolcusu diğer turistlere göre ekonomik anlamda çok daha fazla satın alma gücüne sahip. Bu açıdan ülkenin ekonomik kalkınmasına veya ticaretteki açığın kapanmasına katkısı çok daha büyük. Yüzde 80’lik boş kapasitemiz var. Doğu Akdeniz’deyiz, iyi şartları yakalarsak 200 bin, 300 bin, 400 bin yolcuyu bulmamız an meselesi. Hem bizim limanımız için hem de diğer kruvaziyer limanlar için ciddi bir potansiyel var. Kaynak noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Türkiye’deki kruvaziyer limanları da birbirleriyle rekabet etmiyor zaten. İşbirliğiyle ülkeye katkıda bulunmak için ciddi çaba içindeler. Kruvaziyer limanlarının varlığı şehre büyük katkı sağlıyor.