banner113

ALANYA'DA DETUR MAĞDURLARI YARDIM BEKLİYOR! DANİMARKALI TURİST İSYANDA!

banner106

DETUR'UN krizi büyüyor. Alanya'da tatil yapan Kira Kristensen zor durumda

ALANYA'DA DETUR MAĞDURLARI YARDIM BEKLİYOR! DANİMARKALI TURİST İSYANDA!
28 Eylül 2022 Çarşamba 09:49

banner108
banner238


Yılın geri kalanında seyahat şirketi Detur aracılığıyla tatil rezervasyonu yapmak mümkün olmayacak.
https://www.tv2lorry.dk/t adlı gazetede yer alan haber şu şekilde
Birkaç Danimarkalı, büyük bir belirsizlik şeklinde, Türkiye'de Alanya'da tatile giderken, istemeden yanlarına bir seyahat partneri aldı.
Günlerdir seyahat şirketleri Detur'dan haber alamıyorlar. Aynı zamanda, eğer dışarı atılmak istemezlerse, otellerinden daha yüksek bir miktar tahsil edildi.
Ancak, bu miktar, şimdiye kadar konuyla ilgili sessiz kalan seyahat şirketleri Detur aracılığıyla uzun zaman önce ödendi.
Ama şimdi Detur, TV 2'ye yaptığı yazılı açıklamada, Danimarkalı konukların ödeme yapmaktan kaçınmaları gerektiğini yazıyor.
- Önceden ödenmiş bir seyahat için hiçbir misafir doğrudan otele ödeme yapmamalıdır. Seyahat şirketi, otellerin misafirlerden ödeme talep etme konusunda ne yasal ne de manevi bir hakkı olmadığını yazıyor.
Detur, otelleri Danimarkalı gezginleri dolandırıcılığa maruz bırakmakla suçluyor. Seyahat şirketi, otellere ödeme yapması istenen müşterilerin nasıl davranması gerektiğini yazmaz.
Ancak Detur, şirketin konuyla ilgili Türk makamlarıyla iletişime geçeceğini yazıyor.
Aynı zamanda Detur başka bir şaşırtıcı duyuruyla geliyor. Şirket, mali zorluklar nedeniyle yılın geri kalanında tüm faaliyetlerini durdurma kararı aldı.
Bu aynı zamanda, Yeni Yıl'a kadar Detur üzerinden yapılan tüm yolculukların iptal edildiği anlamına gelir.
- Şimdi seyahati gerçekleşmeyen yolcular için bu durumun neden olabileceği rahatsızlık ve problemler için özür dileriz. Ancak Detur, ne yazık ki gelecekte güçlü ve sağlıklı bir şirket olmak için gereken organizasyonu oluşturmak gerektiğini yazıyor.
TV 2, iki gün üst üste Detur ile röportaj yapmaya çalıştı ancak başarısız oldu.
- Zor durumda kaldık
Detur yaptığı yazılı açıklamada, şirketin iptallerden etkilenen yolcularla iletişime geçeceğini de yazıyor.
Ancak bu, Detur ile birlikte Türkiye'de bulunan Danimarkalılardan Kira Kristensen'i şaşırtıyor.
- Detur'dan bir e-posta bile almadık. Birkaç hafta sonra seyahatlerini iptal ettirenlere bilgi verildi. Ama burada hiçbir şey duymadık. Sadece yalpalamada kaldık, diyor.
Çarşamba günü, Kira Kristensen'e Alanya'daki oteli Arsi Paradise Beach tarafından 600 avro ödemesi söylendi, otel Kira Kristensen ve iki arkadaşından eksik olduğunu iddia ediyor.
Kız arkadaşlar şimdiye kadar tutarı ödemediler ve otelin her şey dahil teklifini kullanmayı bıraktılar.
Cuma sabahı Kira Kristensen, Detur'un bir parçası olan Nordco Tours'u ele geçirdi. Detur'un mesajına rağmen, daha sonra Nordco Tours tarafından otele parayı ödemek zorunda olduğu söylendi.
Eve dönüş için gergin
Kira Kristensen, Detur'daki tüm seyahatini rezerve etti. Bu aynı zamanda seyahat şirketi aracılığıyla uçuş rezervasyonu yaptığı anlamına gelir. Bu yüzden Cumartesi ile Pazar arasındaki gece eve dönüş uçuşunun iptal edilip edilmediği konusunda da gergin.
Türkiye'deki Nordco Tours'un yerel çalışanı, ona öyle olmadığı konusunda güvence verdi.
Yine de Kira Kristensen'in sinirleri hâlâ can sıkıcı.
- Kesinlikten yoksun ve muhtemelen sadece eve dönüş yolunda uçaktayken rahatlayabiliyoruz, diyor.
Dışişleri Bakanlığı Vatandaşlık Servisi, Facebook'ta Detur ile seyahat eden ve sorun yaşayan Danimarkalıların seyahat şirketi ve/veya İsveç seyahat garanti fonu olan Chamber College ile iletişime geçmesi gerektiğini yazıyor.
Kira Kristensen ikisini de denedi. Ona göre, Detur'un sorunlarıyla ilgili ekstra maliyetleri karşılamaya yardımcı olamazlar.
Danimarka'daki Rejsegarantifonden, web sitesinde, AB'deki seyahat garanti planlarının tipik olarak yalnızca seyahat sağlayıcınız iflas ettiğinde yürürlüğe girdiğini ve Danimarka Rejsegarantifonden'e göre, Detur'da durum böyle değil.
- Seyahat Garanti Fonu'nun web sitesinde, Detur Danimarka ApS'nin iflas etmesi durumunda, paket seyahat müşterilerinin İsveç seyahat garanti planı Kammarkollegiet ile iletişime geçmesi gerektiğini söylüyor.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.