Filmin gösterimi Türkiye’deki Litvanya Büyükelçiliği tarafından, Polonya Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçiliği ve Ukrayna’nın Antalya Konsolosluğu’nun destekleriyle gerçekleştirilecek. Giriş ücretsizdir.
1 Haziran’da “Mariupolis” belgeselinin gösterimi Ankara’da yapılmıştı.
Yönetmen Mantas Kvedaravičius‘un işgal altındaki Mariupol’da olduğu ve 24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik yeni askeri saldırısından sonra şehrin yaşamını anlatan Mariupolis 2 filmini çektiği ve Rus işgalciler tarafından öldürüldüğü hatırlanacak. Mantas Kvedaravičius’un ölümü Nisan ayı başlarında biliniyordu. İlk önce bir roketin arabasına çarptığı bildirildi. Daha sonra Rus ordusu tarafından yakalanıp öldürüldüğü bildirildi.
75.Cannes Film Festivali’nde L’Oeil d’Or kategorisindeki jüri, Litvanyalı yönetmen Mantas Kvedaravičius‘un “Mariupol 2” adlı filmine özel ödül verdi. “Mariupolis 2”, Kvedaravičius’un ölümünden önce aldığı görüntülerden yapılmıştır. Malzeme nişanlısı Anna Bilobrova tarafından korundu. Nişanlısı Mariupol’da onunla birlikteydi.