banner113

ALÇED BAŞKANI ŞEREFNUR KAYHAN TEHDİT EDİLDİ!

banner106

Alanya’da Caretta Caretta’ların yumurta bıraktığı sahilden kum çalınmasına tepki gösteren ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan, “Profesyonelce kumları talan ediyorlar. Mayısta Carettalar yumurta bırakmaya başlar. Bölgede dolum tesisi, az ötesinde nükleer santral var. Bir bombanın üstünde oturuyoruz” dedi.

ALÇED BAŞKANI ŞEREFNUR KAYHAN TEHDİT EDİLDİ!
03 Mayıs 2023 Çarşamba 12:24

banner108
banner238


YİNE YEŞİLÖZ FACİASI
Alanya’nın Yeşilöz Mahallesi’ndeki sahilde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kum çalındı. Aynı zamanda Caretta Caretta’ların yumurta bıraktığı ve koruma altındaki kum zambaklarının yetiştiği alanda incelemelerde bulunan Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefur Kayhan, uygulanan cezaların yeterli olmadığına ve kum hırsızlığına dur demenin zamanının geldiğini söyledi. 
KIYMETİNİ BİLMİYORUZ
Kayhan, "Kumsallarımızın kıymetini bilemiyoruz. Çünkü maddiyat önemli. Bu kadar depremlere, iklim değişikliğine rağmen hala akıllanmadık. Hala kumsallarımızı talan ediyorlar. Bunları inşaatlarda mı kullanıyorlar, aklıma başka türlü bir şey gelmiyor. Yeşilöz’de kum çalınan yerde resmen obruk oluşmuş. Artık buna bir dur dememiz lazım. Profesyonelce çalışıyorlar. Profesyonelce kumları talan ediyorlar. Kimsenin olmadığı, görmediği zamanda kumlar çalınıyor. Bir gün önce bana gelen haber ve ardından kum çalınması olayını kafamda birleştirdiğimde ormanlık bölgelerde bunların site kurulumu için kullanıldığını düşünüyorum. Ormanlık alanlarda kumlarla dolgu çalışmaları yapılıyor. Verilen cezalar yeterli gelmiyor. İnsanları bu konuda eğitmek gerekiyor ama maalesef bu yaşta onları eğitemiyoruz da. Bizler var olmaya devam edeceğiz. Yapabildiğimiz, engelleyebildiğimiz kadar doğa katliamını sonlandırmak istiyoruz. Çünkü o bölgenin habitatı gereği doğal kalması lazım. 
NE KADAR TEHDİT ALIRSAK ALALIM
Zira deniz kaplumbağalarının üreme alanları. Aynı zamanda koruma altındaki kum zambaklarının çok olduğu bir bölge. Acaba bunları yok ederek o bölgede başka tesislerin mi kurulması isteniyor diyeceğim ama sahil şeridi boyunca kumla oynama, taşları kırma bir adet haline geldi. İnsanlar kendi kazançları için doğayı katlederek o kazançları harcayamayacakları bir yola doğru devam ediyor. Ne kadar tehdit alırsak alalım bizler var olmaya devam edeceğiz. Çünkü Alanya’yı seviyoruz. Şunu unutmamak lazım. Deniz kumu götürür, getirmez. Kum dışarıdan gelen rüzgarlarla
sahilde bulunur. Mümkünse her her insan duyarlı olmalı. Şikayet edilecek yerlere şikayet etmeli. Çünkü bunlar bizim yaşam alanlarımız. Korumak zorundayız” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.