banner113

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: BU YIL 300 BİNİ AŞKIN SIRP TURİSTİN ÜLKEMİZE GELMESİNİ BEKLİYORUZ

banner106

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çipli kimlik ile seyahatlerin başlamasının ardından, Sırbistan’dan bekledikleri turist sayısını açıkladı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: BU YIL 300 BİNİ AŞKIN SIRP TURİSTİN ÜLKEMİZE GELMESİNİ BEKLİYORUZ
17 Haziran 2022 Cuma 16:26

banner108
banner238

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç Kültür Varlıklarının Yasadışı Trafiği ile Mücadele Anlaşmasını imzaladı. Mevlüt Çavuşoğlu, imza sonrası düzenlenen basın toplantısında iki ülke arasındaki ilişkiler üzerine değerlendirmede bulundu.

İki ülke arasındaki turist sayısının karşılıklı olarak artış gösterdiğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Sırbistan'a gelen vatandaşlarımızın sayısı artıyor, Türkiye'ye gelen turist sayısı hızlı bir şekilde artıyor. Bu yıl 300 bini aşkın Sırp turistin ülkemize gelmesini bekliyoruz. Bunu kolaylaştırmak için de birlikte çalışıyoruz. Kısa süre içinde İçişleri Bakanlarımız çipli kimlikle seyahat düzenlemesinin uygulamaya geçmesi için protokolü imzalayacaklar ve vatandaşlarımız pasaport ihtiyaç duymadan çipli kimliklerle seyahat edebilecekler. Sırbistan bu anlamda altıncı ülke olacak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moldova, Ukrayna, Azerbaycan ve Gürcistan'la nu anlaşmaları yürürlüğe koyduk. Sırbistan'ı da sınırımız olmasa da her zaman komşumuz ve dostumuz olarak görüyoruz"  ifadelerini kullandı.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.