banner113

BİRLİK BAŞKANINDAN SURİYELİLERİ VE AFGANLILARI GÖNDERME PROJESİ

banner106

Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Suriyeli, Afgan gibi yabancıların çalıştırılması meselesi üzerine konuştu.

BİRLİK BAŞKANINDAN SURİYELİLERİ VE AFGANLILARI GÖNDERME PROJESİ
31 Mayıs 2022 Salı 14:18

banner108
banner238


Sevilgen "Şuan genç yaştaki nüfusumuzun bir çoğu üniversite mezunu fakat sahada yapabilecekleri ve anladıkları bi iş yok, bir kısmı tamamen yok olmuş eroin uyuşturucu tiner bağımlısı, büyük bir kısmı ise çok az çalışıp iki üç katı maaş istiyor. İş verenler ise kalifiye eleman bulamadığı için en azından verilen işi yapan ve SSK zorunluluğu olmadığı için Suriyeli, Afgan vs işçi çalıştırmak zorunda kalıyorlar. 
Geleceğimiz için öncelikle iki yıllık üniversiteleri kapatıp yerine meslek liseleri kurulup işten anlayan genç nesiller çıraklar, kalfalar, ustalar yetişmesi gerekiyor. 4 yıllık ve üzeri üniversitelere ise parası olanlar değil de kafası çalışan anlayan öğrenen ve üreten gençlerimizin olması lazım. 
Şuan mevcut çalışan özellikle  Afgan ve Suriyelilerin yerine çalışmayan gençlerimizi yönlendirmemiz için ve İş adamlarına Devletimizin çıkaracağı bir kanunla Evlenene kadar, 30 yaşına kadar vs… diğer maddeler düşünülüp SSK'sız bir şekilde gençler çalışabilecek. Devlete verilecek olan SSK tutarı gençlere verilip daha fazla ücret alarak hem çalışmaya yönlendiririz. Hem iş sahibi yaparız hem de Suriyelilerin memleketlerine dönüşü hızlanır. Şuan İşadamları açıkça söyleyemeseler bile kesinlikle yabancı uyruklu insanların gitmelerini istemiyor çünkü onlar olmasa özellikle ağır iş yükünü yabancılar karşılıyor. Bir yerlerden artık başlamak lazım suya bırakılan bir yaprak nereye giderse bizde oraya gitmeyelim yaprağı istediğimiz yere hep beraber götürelim İNŞALLAH.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.