Alanya Kalesi Ehmedek bölgesinde bulunan Kemal Atlı Kültürevi'nde yapılan programa çok sayıda turizmci ve şirket yetkilisi katıldı. Etkinlik ile ilgili bilgi veren Topçu, "Finlandiya'nın en büyük tur operatör olmasının yanısıra Alanya'ya gelen ilk Finlandiya firmalarından birisi olma özelliği de taşıyor. 1987'de ilk seferlerini yaptılar. O günden bu yana da hiç durmadılar. İyi günler oldu kötü günler oldu ama hiç bir zaman vazgeçmediler. Bu nedenle de 30. yılda kendilerine böyle bir sürpriz yapmak istedik. Üst düzey yetkililerle birlikte buraya geldiler. Kendilerini onurlandırmak istedik" diye konuştu.
'ALANYA FİNLANDİYA'DA EN GÖZDE ŞEHİR'
Aurinkomatkat Genel Müdürü Timo Kousa da kendilerine bu organizasyonu hazırlayan herkese teşekkür ederek, Alanya'nın her zaman doğru bir tercih olduğunu ifade etti. Alanya'nın Finlandiya'nın en gözde destinasyonu olduğunu belirten Kousa, "Bugün burada olmak çok büyük mutluluk. Alanya'ya her zaman inandık. Bugün de görüyoruz ki haklı çıktık. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Alanya ve Alanyalı dostlarımızla beraber işbirliği içerisinde olacağız" dedi.
'BURASI BARIŞ VE HUZURUN BULUŞTUĞU YER'
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, "Her zaman her yerde söylüyorum, Alanya dünyanın en güzel ve en huzurlu şehri. Öyle olmaya da devam ediyor. Burada binlerce yerleşik yabancı yaşıyor. 2 bin kadarını da Finlandiyalılar oluşturuyor. Burada herkes kendi dilini, dinini özgürce yaşayabiliyor. Biz atalarımızdan bunu gördük, bunu uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.