ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı.

Rektör Kalan mesajında şunları ifade etti. “Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl; Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl"
İstiklâl Marşımız, bütün tersanelerin işgal edildiği, bütün orduların dağıtıldığı ve memleketin her köşesinin bilfiil işgal edildiği bir zamanda Türk milletinin şahlanışının ve memleketin tüm fertlerinin yekvücut bağımsızlık mücadelesinin destansı metnidir. 
Millî mücadele ruhu, milletimizin vatan sevgisi ve istiklâl aşkı, en veciz ifadesini İstiklâl Marşımızın mısralarında bulmuştur. Vatan şairimiz Mehmet Âkif Ersoy, azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklâl mücadelemizi, kaleme aldığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklâl Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Çanakkale ve İstiklâl Savaşımızın şehit ve gazileri ile bu vatan için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum.  
Aziz milletimizin ortak sesi ve vicdanını temsil eden İstiklâl Marşımızın kabulünün 101’inci yıl dönümünü en kalbî duygularımla kutluyorum.”"