Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), Rusya'ya uygulanan uçuş ve seyahat yasakları kapsamında gidilebilecek ülkeleri açıkladı.
Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova, hava trafiğinin kapalı olduğu ya da sorunlar yaşanan ülkelere seyahat edilmemesini, bu ülkelere tur satılmamasını tavsiye etti.
Rusya'ya kısıtlamalar getiren veya yaptırım uygulayan ülkelere seyahat edilmemesini tavsiye eden Zarina Doguzova, "Bu ülkelerde bulunanları acilen Rusya'ya dönme tavsiyesinde bulunuyoruz. Çünkü söz konusu ülkelerde kalmak riskli olabilir." diye konuştu.
Avrupa ve Kanada hava sahalarının kapalı olmasından dolayı Rusların Küba, Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Venezuela gibi ülkelere de gidemediğini aktaran Doguzova, Karayip ülkelerine de tur satılmamasını istedi.
Doguzova öte yandan Rusların şu anda sorunsuz olarak seyahat edebildiği ülkeleri de açıladı. Doguzova, " Türkiye, Mısır, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Hindistan, Vietnam ve diğer birçok eyalet turistik geziler için uygun” ifadelerini kullandı.