banner113

SON 3 YILIN EN HAREKETLİ KIŞ TURİZMİNİ YAŞAYACAĞIZ

banner106

Rusya’nın Avrupa’ya gaz akışını kesmesi nedeniyle Türkiye’nin son 3 yılın en hareketli kış turizminin yaşayacağı belirtiliyor.  

SON 3 YILIN EN HAREKETLİ KIŞ TURİZMİNİ YAŞAYACAĞIZ
05 Eylül 2022 Pazartesi 10:58

banner108
banner238

Rusya’nın gazı tamamen kesmesiyle Avrupa’daki 150 milyon emeklinin kışın nasıl bir tercih yapacağı merakla bekleniyor. Kasım ayına ilişkin verilerin ok iyi olduğunu aktaran Türkiye’deki turizmciler ise son 3 yılın en hareketli kış turizmini geçirmeye hazırlanıyor.
Öte yandan Almanya merkezli indirim marketleri zinciri Lidl, her şey dahil Türkiye tatili satışına başladı. Sosyal medyada da gündem olan 22 günlük Türkiye tatilinin fiyatı, uçuş masrafları da dahil 599 euro olarak açıklandı. Zincir marketin sitesinde Türkiye’den ağırlıklı olarak Antalya ön plana çıktı ve toplamda 4 binin üzerinde lokasyon yer aldı.. Almanya Seyahat Acentaları Birliği (VUSR) Başkanı Marija Linnhoff da enerji tasarrufu için Alman emeklilerin kış aylarını Mayorka veya Türkiye’de geçirebileceklerini söylemiş, devletin kışı sıcak Akdeniz ülkelerinde geçirecek emeklileri teşvik için 500 euro prim desteği verebileceğini belirtmişti.
“Kış turizminin gelişmesi için her türlü olanağımız var”
Hürriyet’ten Salim Uzun’a konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Türkiye’nin ucuz fiyatla değil, sağlıklı, güvenilir ve nitelikli turizmle rakiplerine göre öne çıktığını söyledi. Avrupa’da zor bir süreç yaşandığına fakat Türkiye’deki turizmcinin de girdi fiyatlarının arttığına dikkat çeken Yağcı, “Antalya kalite ve fiyat dengesindeki en iyi destinasyonlardan biri. Biz kış turizmini gündemimize yeni almadık. 2014 yılından bu yana kış turizminde neyi, nasıl yapacağımızı konuşuyor ve uygulamaya geçiriyoruz. Dolayısıyla kış turizminin gelişmesi için her türlü olanağımız var. Biz bu dönemde ucuz fiyatla değil sağlıklı, güvenilir ve nitelikli turizmle çekici olacağız” dedi.
“En önemli aday Antalya”
Kış turizmini geliştirmek için ürün ve pazar çeşitlendirmesi çalışmaları yapıldığını kaydeden Yağcı, “Bu çalışmalarla kasım ve nisan arasındaki turist sayısını artırmak en önemli amacımızdı. 2014 yılında bunu nispeten başardık. Hatta kasım ve mart ayını da yüksek sezon olarak kabul etmiştik. Bugün son rakamlara ve Avrupa’daki gelişmelere baktığımızda son 3 yılın en hareketli kış turizmini yaşayacağımızı söyleyebilirim. Bu beklenti sadece Avrupa’da yaşanan enerji krizi nedeniyle oluşmadı. Antalya doğal bir turizm şehri. Biz birçok Avrupalı turisti kış turizmi çerçevesinde zaten ağırlıyorduk. Bunun yanında sağlık, futbol, golf, kongre ve etkinlik turizmiyle de kış sezonunu destekliyorduk. Ama şu da bir gerçek; Avrupa’da yaşanan son durum karşısında oluşan talebin karşılığını alması gereken en önemli aday Antalya.” İfadelerini kullandı.
“Kasım ayına yönelik veriler çok iyi”
Kış sezonuna ilişkin rezervasyon durumunu aktaran Yağcı, “Kasım ayına yönelik veriler çok iyi. Sonra önümüzde Noel var. Ocak, şubat döneminde futbol turizmi yüksek. Mart ayı İran pazarı yükseliyor. 2023 için de güzel veriler bunlar. Kış turizminde Avrupa pazarının tamamı bizim için hedef. Ama elbette Almanya, İngiltere, Hollanda, Belçika ve İskandinav ülkeleri kış turizmi için öne çıkacak. Şimdilik Avrupa pazarının trendi ve erken rezervasyondan aldığımız sinyallerde kasım ayının özellikle Avrupa ve İngiltere pazarında iyi geçeceğini öngörüyoruz. Ayrıca toplantı ve etkinlik segmentinde de canlanma olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.
“Türkiye son 3 yılın en iyi kış turizmini yaşayacak”
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Grubu Başkanı Ferit Turgut da şu açıklamalarda bulundu: “Açıkçası Avrupa’da yaşanan enerji krizinin turizm sektörüne nasıl yansıyacağını tam olarak kestirmek zor. Ama şunu net biçimde söyleyebilirim ki bu yıl son 3 yılın en hareketli kış turizmini geçireceğiz. Türkiye özellikle kaliteli turizm anlayışı ve fiyat dengesi ile rakiplerinin önüne geçecektir. Özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinin kış itibarıyla tatil için Türkiye’yi tercih edeceğini düşünüyoruz.”
“Kış sezonu için tüm hazırlıklarımızı yaptık”
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, Avrupa’da yaşanan gaz krizinin kış turizmine direkt etkisi olacağını söyledi. Atmaca, “Turizm sektörü açısından son dönemin en iyi kışına hazırlanıyoruz diyebilirim. Özellikle Antalya çok dikkat çekici bir turizm destinasyonu. Hem kalite hem de güvenli olması nedeniyle rakiplerini geride bırakarak Avrupa’dan çok sayıda turisti kışın da ağırlayacaktır. Erken rezervasyon hareketine bakarak da kasım ayında sürecin hızlanacağını düşünüyoruz. Biz kış sezonu için tüm hazırlıklarımızı yaptık” dedi.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.