Hüseyin Baraner, Turizmdays.com’a yaptığı açıklamada, Mallorca’nın 2023 yılı kış sezonunda rekor bir turist akını yaşayacağına dikkat çekerek,  ‘’Mallorca’ya 2019'a kıyasla %24,3, 2022'ye kıyasla ise %14,3 artışla toplamda 7,2 milyon satılan uçak koltuğu bekleniyor. Bu artışın sebepleri arasında Mallorca'ya olan ilginin artmasının yanı sıra Amerikalı seyahat severler gibi yeni pazarların da etkisi var’’ dedi.

Palma Havalimanı'nda Kasım 2023 ile Mart 2024 arasında toplamda 47.837 uçuş hareketi beklendiğini vurgulayan Baraner, ‘’Bu, bir önceki yıla kıyasla %2,4 ve 2019'a kıyasla %15,4 artış anlamına geliyor. Yakıt maliyetlerini azaltmak için havayolu şirketleri gelecekte daha büyük uçaklar kullanmayı planlıyor ve bu da Palma Havalimanı'ndaki uçuş hareketlerinde bir azalmaya yol açabilir’’ diye konuştu.

TUI CEO'su Sebastian Ebel’in, Alman seyahat pazarındaki gelişmelerden olumlu bir şekilde bahsetti ve gelecek kış için rezervasyonların geçen yıla göre %15 daha yüksek olduğunu açıkladığına işaret eden Hüseyin Baraner, şunları söyledi:

"Bu iyimser görünüm, Jet2Holidays, EasyJet Holidays, DER Touristik, Alltours ve Schauinsland Reisen gibi diğer seyahat şirketlerine de yayılıyor. Ancak, Almanya ve İngiltere'deki enflasyon göstergelerinin gelişimi de etkili olacaktır.

Genel olarak, bu kış uçuş fiyatları daha düşük olsa da, yakıt fiyatı seyahat acenteleri ve havayolu şirketleri için önemli bir değişken olmaya devam ediyor. Çünkü uçak yakıtı toplam maliyetin yaklaşık %30'unu oluşturuyor. Bununla birlikte, mevcut koltuk rezervasyon tahminleri, Mallorca'nın hala Avrupalılar tarafından kısa ve şehir içi tatillerinde tercih edilen bir destinasyon olduğunu doğruluyor.’’
AVRUPALILARIN ANTALYA İLGİSİ ARTIYOR
Antalya'nın kış aylarındaki uçuş programları henüz tam netleşmemiş olsa da, piyasa verilerine göre Antalya'ya olan ilginin yüksek olduğunun görüldüğünü anlatan Hüseyin Baraner, şöyle konuştu:

‘’Özellikle koronavirüs sonrası ılıman iklim arayan Avrupalılar tarafından tatil planlarındaki ön sıralarda Antalya yer alıyor. Türk Rivierası zaman içinde dünyanın en popüler wellness ve spor destinasyonlarından biri haline dönüştü. Elde iyi kozlarımız var. Antalya'ya sağlık turizmi için gelenlerin sayısı her gün artıyor.

YILIN İLK ÇÖP KATEGORİZE ÇALIŞMASI YAPILDI YILIN İLK ÇÖP KATEGORİZE ÇALIŞMASI YAPILDI

TGA ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Avrupa'daki tanıtım faaliyetleri, piyasaları yönlendiriyor. Ayrıca, TGA, Türkiye'ye uzun yıllardır gelmeyen turistleri yeniden ülkeye çekmeyi başardı.

Şimdi sıra kış aylarında dernekler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla daha sıkı bir iletişim kurmakta ve özellikle geleneksel olarak Kasım-Mart arasında tatil yapan ve uzun süreli konaklama tercih eden müşterilere ulaşmakta.Bu müşteri segmentine en uygun destinasyon Antalya" dedi.