banner113

23 Nisan coşkusu devam ediyor: “Güvenli Bir Gelecek İçin Barış Dolu Çocuklar”

banner106

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Quick Sigorta Gülseren-Hüseyin Doğan İlkokulu’nda devam ediyor.

23 Nisan coşkusu devam ediyor: “Güvenli Bir Gelecek İçin Barış Dolu Çocuklar”
24 Nisan 2023 Pazartesi 09:40

banner108
banner238

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Quick Sigorta Gülseren – Hüseyin Doğan İlkokulu’nda devam ediyor. “Barış” dolu bir dünyada “güvenle” yaşayacak çocuklar için etkinlik programı 24 Nisan’da Alanya Mahmutlar Quick Sigorta Gülseren – Hüseyin Doğan İlkokulu’nda gerçekleşiyor.

Menova Gelişim ve Quick Sigorta iş birliği ile temel eğitim düzeyindeki çocuklara farkındalık kazandırmak amacıyla gerçekleştirile programın başlangıcında Marmara Üniversitesi öğretim elemanı Dr. Elif Küçükoğlu çocukların nasıl bir gelecek düşlediklerine odaklanacak. Etkinlikte, Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Çocuk Bayramı’nda, “barış” dolu bir dünyada “güvenle” yaşayacak çocuklar için coşku ve neşe dolu oyunlarla farkındalık kazandırmayı hedefleyen içerikler oluşturuldu.

Bu kapsamda TBMM’nin açılışının 103’üncü, Cumhuriyetin 100’üncü yılında geleceğin dünyasının bugünün çocukları tarafından kurulacağı bilinciyle planlanan etkinlik, erken dönemde çocuklara kazandırılacak becerilerin güvenli bir dünya için en önemli yatırım olacağı üzerine kurgulandı. Anasınıfından 4’üncü sınıfa kadar çocukların yaş gruplarına göre ayrı ayrı planlanan uygulamalarda, “Tahmin Et Kim?” oyunu ile güvenli ve güvensiz davranışları ayırt etme, “Nasıl Bir Dünya?” oyunu ile beyin fırtınasıyla gelecek tasarımı ve risk faktörlerini fark etme çalışmaları yapılacak.

İkramlar, müzik, oyun, dans ve kutlamalarla gerçekleşecek etkinlik, Quick Sigorta Gülseren – Hüseyin Doğan İlkokulu’nun farklı ülke ve kültürlerden gelen öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Etkinlik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşku ile kutlamanın yanı sıra barış dolu bir dünyada güvenli yaşam kültürü için farkındalık sağlayacak.

Etkinliğin 23 Nisan’da açılışı yapılan ilk bölümünde ise çocukların kendilerini güvenli hissettikleri ortamları ifade etmeleri amacıyla, “En Güvenli Yer” temalı resimler yapmaları istendi. “Güvenli Bir Gelecek İçin Barış Dolu Çocuklar” sanal sergileri planlanarak sanal ortamda ziyarete açıldı. Bu resimler her sınıf için oluşturulan sanal müzelerle okul içinde ve ailelerle paylaşıldı. Menova Gelişim öğrencilerinin 23 Nisan’a özel “Güvenli Bir Gelecek İçin Barış Dolu Çocuklar” sanal resim sergisi için https://www.artsteps.com/view/643d3a52e9038350fa5bf207… adresi ziyaret edilebilir.

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.