T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın 2017 yılı stajı yaz dönemi Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayacak şekilde 4 haftalık programlar halinde tam gün olarak yapılmaktadır. Bu yıl ülkemizdeki tüm üniversitelerden yapılan başvurulardan staj için kabul edilen toplam öğrenci sayısı 706 olmuştur. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden bu yıl 102 öğrencimiz staj yapmaya hak kazanmıştır. Üniversitemiz bu rakamla tüm üniversiteler içerisinde 2017 yılında T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na stajyer öğrenci göndermede birinci olmuştur. Fakültemizden geçen sene aynı staj için kabul edilen öğrenci sayısı sadece 2 olmuştu.
T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın merkez ve taşra birimlerinde staj yapacak fakülte ve yüksekokul öğrencilerinin tam listesine  http://egitim.gtb.gov.tr/staj-islemleri/staj-sonuc-islemleri linkinden erişilebilir.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ülkemizdeki tüm üniversitelerden yapılan başvurular neticesinde kabul edilen başvuruların %15'inin ALKÜ öğrencileri olmasının üniversitemiz adına bir gurur vesilesi olduğunu ifade ederek, öğrencilerimize staj yeri temini konusunda gayretli çalışmaları nedeniyle ALKÜ İşletme Fakültesi staj koordinatörü Doç. Dr. Oğuz YILDIRIM'ı tebrik ederek teşekkürlerini iletti. Pınarbaşı ayrıca, üç ay önce ALKÜ kadrosuna katılan Doç. Dr. Oğuz YILDIRIM'ın üniversitemize katkılarının artarak devam edeceğine inancının tam olduğunu ifade etti.