Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya’da 229 okulda 62 bin örgün öğretim öğrencisi ve 13 bin 500 de açıköğretim öğrencisi olmak üzere toplam 77 bin 500 öğrencinin Pazartesi günü eğitim-öğretime başlayacağını söyledi. Öğrenciler için verimli bir uyum haftası geçirdiklerini belirten Yılmaz, ders kitaplarının dağıtımının tamamlandığını ve öğrencilerin kitaplarının sıralarında olacağını ifade etti.

Yılmaz, güçlü bir öğretmen kadrosuna sahip olduklarını, 70 öğretmenin giderken 152 öğretmenin geldiğini, çoğunlukla deprem bölgesinden ve yakın bölgeden öğretmenlerin bulunduğunu kaydetti. Şu anda Alanya’da 4 bin 465 öğretmen bulunduğunu aktaran Yılmaz, “Çoğunlukla deprem bölgesinden ve yakın bölgeden öğretmenlerimiz geldiler. Gelmeleri bizi de mutlu etti” şeklinde konuştu.

'ÜNİVERSİTEYE YERLEŞME ORANI YÜKSELDİ'
bu yıl üniversiteye yerleşme oranında inanılmaz bir başarı yakaladıklarını dile getiren Yılmaz, “Bir yıl önce 1097 öğrencimizi lisans öğretimine yerleştirirken, bu yıl bu sayı 1214 oldu” diye konuştu. Meslek liselerinin tercih edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini de vurgulayan Yılmaz, bu yıl 4 bin 785 öğrenciyi mezun verdiklerini, bunun 2 bin 45 tanesinin meslek liselerini tercih ettiğini bildirdi.


'ALANYA'NIN 10 YIL OKUL SORUNU KALMAZ'
Yılmaz, okullardaki tadilat işlemlerinin tamamlandığını, öğrencilerin Pazartesi okullarına geldiklerinde çok büyük oranda tadilat görmeyeceklerini söyledi. Diğer inşaatların da gerek hayırseverler gerekse devlet yatırımlarıyla hızla devam ettiğini belirten Yılmaz, “Alanya’yı tabiri caizse şantiyeye çevirdik, onlar da tamamlandığında Alanya’nın 10 yıl okul sorunu kalmaz diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE DE ÖĞRETMENLERE DE CEP TELEFONU KISITLAMASI
Bu yıl okullarda öğrencilerin cep telefonu kullanımının yasaklandığını hatırlatan Yılmaz, “Bu, öğrencilerin telefonlarını okula getiremeyecekleri anlamına gelmiyor. Okula getirebilirler ancak koridordaki veya sınıftaki dolaplara kilitlemeleri gerekecek” dedi. Öğretmenlerin de derslere cep telefonlarıyla girmemelerini istediklerini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu: “Bu, öğretmenler için kesin kural değil ancak öğrencilerimize örnek olmak adına onlar da telefonlarını dolaplarında bırakırlarsa iyi olacak ama bu konuda katı bir anlayış içinde olmayacağız.”

KBT, 151 oyun ile 67 bin seyirciye ulaştı KBT, 151 oyun ile 67 bin seyirciye ulaştı


Yılmaz, öğretmenlerin bu sene önlük giymelerini istediklerini de sözlerine ekleyerek, “Yine bu da kesin bir kural değil fakat yeni bakanımızın talimatlarıyla teşvik etmek adına böyle bir değişiklik yapmayı düşünüyoruz” sözlerini kaydetti.

VELİLER OKULLARA RANDEVUYLA GELECEKLER
Velilerin artık okullarda katlara, koridorlara çıkamayacaklarını, sınıflara giremeyeceklerini belirten Yılmaz, şunları dile getirdi: “Okul idaresiyle oluşturacakları randevu çerçevesinde okullara gelerek öğretmenlerimizle istedikleri gibi görüşebilirler.”

Yılmaz, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen, velilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, “Bizler geçen yıl olduğu gibi bu eğitim-öğretim yılını da sorunsuz veya minimum sorunla bitirmeye çalışacağız. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı tüm camiamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.