banner113

ALANYA KAYMAKAMLIĞI VE AGC'DEN ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

banner106

Alanya Kaymakamlığı, Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde hazırlanan ‘Uluslararası Medya Akademi Projesi’ işbirliği protokolü bugün, Alanya Kaymakamlığı'nda imzalandı. 

ALANYA KAYMAKAMLIĞI VE AGC'DEN ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ
31 Ocak 2023 Salı 14:15

banner108
banner238

Kaymakam Dr Fatih Ürkmezer, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve AGC Başkanı Gaye Coşkun protokole imza atarken törende AGC Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu. 
Projenin oluşumuna ilişkin bilgi veren AGC Başkanı Coşkun şunları söyledi: "Geçtiğimiz aylarda AGC Dış ilişkiler Koordinatörü Anastasi Petrova Çetinkaya arkadaşımızın girişimi ile Alanya'da yaşayan Rus Dili konuşan gazeteciler ile cemiyetimizde tanışma ve mesleki sohbet amaçlı bir toplantı yaptık. Bu sohbette ortaya çıkan mesleki sohbeti sürdürme kararımız esnasında eğitim amaçlı iletişim öğrencileri ile de mesleki sohbetler yapma fikrini projeye dönüştürdük. Düşüncemizi Milli Eğitim Müdürümüz ile konuştuk, olgunlaştırdıktan sonra nihayetinde Alanya Kaymakamımızın da işbirliği ve onayı ile protokolümüzü hazırladık. Bilindiği gibi Alanya'da iletişim lisesi var ve buradaki öğrencilerimiz ile mesleki söyleşiler yapmak üzere bir proje hazırladık. AGC üyeleri ve öğrenci arkadaşlarımızın katılacağı bu programda karşılıklı deneyimler paylaşılacak. Belirli periyotlarda yapılacak bu söyleşilerde yabancı gazeteci arkadaşlarımızda bizlerle birlikte olacak. Verimli ve yararlı olacağını düşündüğümüz bu sohbetlerde AGC üyeleri de deneyimlerini paylaşacak. Bu vesile ile uluslararası medya akademinin mesleğimize ve genç iletişimcilere hayırlı olmasını dilerim."


Alanya Kaymakamı Ürkmezer de imza töreninde yaptığı açıklamasında deneyimlerin önemine dikkat çekti. Ürkmezer şunları söyledi " Bizde bu tür eğitim konularının arttırılması taraftarıyız. Biz meslek lisesine özendirme projeleri yapıyoruz. Meslek lisesi deyince aklımıza ahşap geliyor, aşçılık geliyor ama iletişim bölümü de bir meslek. Biz şunu istiyoruz her mesleğinin önünü açabilelim. Öğrencilerimiz gerekli yeterliliği, gerekli aşamaları geçsinler istiyoruz. Bununla birlikte de meslek deneyimi kazansınlar. Bunun içinde ilgili birimlerin ilgili kişileriyle öğrencileri konuşturmak gerekiyor. Bu doğrultuda da ilgili bölümün öğrencisinin ilgili bölümün üstatlarının yanında staj yapması gerekiyor. Öğrenci gerçekten o mesleği yaşasın. Bizler bununla ilgili projelerin arttığını gördüğümüzde mutlu oluyoruz. Medya Akademi Projesine vesile olanlara teşekkür ediyorum. Güzel düşünülmüş." 
Protokole göre iletişim lisesi öğrencileri ile meslek etiği, habercilik, haber fotoğrafçılığı, yeni medya, televizyon programcılığı gibi konular başta olmak üzere birçok başlıkta söyleşiler gerçekleştirilip deneyimler aktarılacak.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.