banner113

ALKÜ İLE LONICERA OTEL, İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Fakültesi ve ALTSO Turizm MYO’da öğrenim gören öğrencilerin istihdam ve uygulamalı eğitim alanında iş birliği için Lonicera Otel ile protokol imzalandı.

ALKÜ İLE LONICERA OTEL, İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI
10 Ocak 2024 Çarşamba 12:04

banner108
banner238

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), bilimsel çalışmalarını ve öğretimini tüm hızıyla sürdürürken bir yandan da öğrencilerin kendilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlamalarında gerekli olan istihdam için çeşitli sektörlerle protokol imzalamaya devam ediyor. Bu kapsamda, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile Lonicera Otel Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Sipahioğlu arasında turizm programlarında istihdam ve uygulamalı eğitim alanlarında iş birliği protokolü imzalandı. Lonicera Otel binasında düzenlenen imza törenine ALKÜ Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Prof. Dr. Mehmet Akın, Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz ve Lonicera Otel birim müdürleri katıldı.

REKTÖR TÜRKDOĞAN: “HAYIRLI OLSUN”

İmza töreni sonrası konuşan Rektör Türkdoğan, protokolün her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi. ALKÜ’nün turizm sektörüne bilimsel katkılarının her zaman devam edeceğini belirten Rektör Türkdoğan, “Üniversitemiz tarafından çeşitli sektörlerle yapılan anlaşmalarla bir taraftan bilime katkı sunarken bir taraftan da sektöre kalifiye insan kaynağı sağlıyoruz. Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimizin bu tür projelerle gelecek kaygılarını da en aza indiriyoruz. Lonicera Mesleki Eğitim Akademisi de bölgemizde önemli bir ihtiyacı gidermektedir. Turizm alanında bizlere her zaman destek olan Lonicera Otel Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Uğur Sipahioğlu’na ve Lonicera ailesine teşekkür ederim.” dedi. İmza töreninin ardından Lonicera Mesleki Eğitim Akademisinde eğitim gören öğrencilerle buluşan Rektör Türkdoğan, öğrencilerle onların eğitimleri ve gelecek planları üzerine sohbet etti. Rektör Türkdoğan ve ALKÜ ailesine teşekkür eden Başkan Sipahioğlu, gelecekte de ALKÜ ile iş birlikleri yapmaya devam edeceklerini belirterek protokolün hayırlı olmasını diledi.

ÖĞRENCİLERE İSTİHDAM SAĞLANACAK, EĞİTİMLER VERİLECEK

Protokol kapsamında, ALKÜ öğrencilerinin kendi istekleri dâhilinde Lonicera Otel grubunda istihdam edilmeleri yer aldı. Bunun yanında öğretim elemanları, uygulama derslerini gerek gördükleri takdirde öğrencilerle birlikte Lonicera Otel’de gerçekleştirebilecekler. Protokol kapsamında Lonicera Otel bünyesinde bilimsel toplantı, etkinlik düzenlenmesi ve bu konular ile ilgili olarak geliştirilecek imkânlar ve danışmanlık hizmetlerinde iş birliği yer aldı. Yine protokol kapsamında Lonicera Otel tarafından kurum içi eğitimlerde ve Lonicera Otel Mesleki Eğitim Akademisinde ihtiyaç duyulan konularda ALKÜ’lü akademisyenler tarafından destek sağlanacağı yer aldı. Törenin devamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayramoğlu, Lonicera Mesleki Eğitim Akademisi öğrencilerine ilk yardım dersi verdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ders, soru-cevap şeklinde devam etti. Prof. Dr. Bayramoğlu, dersin ardından öğrencilere Turizm Andı’nı okuttu. Program, Rektör Türkdoğan’a çiçek takdimiyle sona erdi. 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.