banner113

ALKÜ’DE AFET YÖNETİMİ VE HAVACILIK KONUŞULDU

banner106

ALKÜ Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen Afet Yönetimi ve Havacılık Seminerine katılan Hava Trafik Kontrolörü Gökay Güven, afet zamanlarında hava trafik kontrolörlerinin önemini anlattı.

ALKÜ’DE AFET YÖNETİMİ VE HAVACILIK KONUŞULDU
05 Mayıs 2023 Cuma 09:06

banner108
banner238

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Gazipaşa Hürkuş Havacılık Topluluğu tarafından Afet Yönetimi ve Havacılık Semineri gerçekleştirildi. Hava Trafik Kontrolörü Gökay Güven’in katıldığı seminer, Dekan Prof. Dr. Atılgan Atılgan’ın açılış konuşması ile başladı. Dekan Atılgan, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarak Havacılık alanında güncel müfredat eşliğinde eğitim veren bir yükseköğretim kurumu olarak sektöre afet yönetiminde bilinçli öğrenciler yetiştirilmesi için büyük çaba ve gayret içerisinde olunduğunu ifade etti.

“HAVA TRAFİK KONTROLLERİ DEPREM ZAMANI SÜRECİ İYİ YÖNETTİ”

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü personeli olan Hava Trafik Kontrolörü Gökay Güven, hava trafik kontrolörlük mesleğini ve hava trafik kontrolörlük hizmetlerini ayrıntılı bir şekilde ele aldığı konuşması sonrasında ülkemizde 6 Şubat tarihinde yaşanan depremler sonucu hava trafik kontrol hizmetlerinde gerçekleşen süreçleri değerlendirdi. Hava trafik kontrolörlerinin bu süreçte büyük bir özveri içinde çalıştığını belirten Güven, Türkiye hava sahasında yaklaşık günde 5 bin 500 hava aracının transit geçtiğini hatırlattı. Güven konuşmasının devamında tüm bu trafiklerin emniyetinin sağlanmasının yanı sıra insani yardım ile arama-kurtarma ekiplerini taşıyan uçakların da hızlı bir şekilde ilgili meydanlara intikal ettirilmesinde koordine olduklarını vurguladı. Diğer meydanlardaki hava trafik kontrolörlerinin destek amaçlı deprem bölgesinde görevlendirildiğini belirten Güven, “Ülkemizdeki hava trafik kontrol hizmetleri çok gelişmiş teknolojiler ile gerçekleştiriliyor. DHMİ bünyesinde hizmet içi eğitimin yüksek olması sayesinde hava trafik kontrol hizmetlerinde standartların ötesinde hizmetler veriliyor.” dedi. Güven, ALKÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve DHMİ hava trafik kontrolörleri arasında gerçekleşen etkinliklerden memnuniyet duyduklarını belirterek sözlerine son verdi. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Atılgan Atılgan tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek, Mayıs ayı içerisinde yeni çevrimi içi etkinlikler ile havacılık alanındaki farkındalığın arttırılması hususunda öğrencileri bilgilendirdi. Dekan Atılgan, Hava Trafik Kontrolörü Gökay Güven’e bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür etti.

banner109
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.