banner113

ALKÜ’DE ARTI 1 GÜN ETKİLİĞİ

banner106

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Hayallere Hayat Verenler Öğrenci Topluluğu, “ALKÜ’ de + 1 Gün” başlığı ile bir etkinlik düzenledi.

ALKÜ’DE ARTI 1 GÜN ETKİLİĞİ
23 Mart 2023 Perşembe 14:26

banner108
banner238

Farklılıkların farkında olmayı kendine görev edinen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) down sendromuna ilişkin toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla “ALKÜ’de + 1 Gün” başlığıyla bir etkinlik düzenlendi. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen etkinlik ALKÜ Hayallere Hayat Verenler Öğrenci Topluluğu tarafından gerçekleştirildi. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi bölümünün ilk mezunu Gökçe Tavlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlik, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt, Alanya Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Eşref Sarı, Antalya Özel Sporcular Spor Kulübü Başkanı Yasemin Yaraşır, ALKÜ öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti. “ALKÜ’de + 1 Gün” başlığıyla düzenlenen etkinliğin özel konuğu olan Down sendromlu Milli Sporcu ve Türkiye’de ilk kez Down Sendromlu antrenör olarak Alanya Gençlik Spor İlçe Müdürlüğünde göreve başlayan Dilara Çevik ile sporculuktan antrenörlüğe uzanan yolculuğu konusunda söyleşi gerçekleştirildi.

“HAYALLERİNİZDEN ASLA VAZGEÇMEYİN”

Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Dilara Çevik, “Ben bir down sendromu olan birey olarak bunca başarıya imza attıysam sizlerin de yapamayacağı bir şey yoktur. Önyargılarınızı kırın ve hayallerinizden asla vazgeçmeyin.” dedi. Konuşmasının devamında Çevik, hedeflerinin antrenörlükle sınırlı olmadığını paralimpik olimpiyatlarda da Türkiye’yi temsil etmek istediğini ve üniversitenin kendisine sunduğu bu olanaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. 

“ALKÜ İLE İŞ BİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt ise ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin özel gereksinimli sporculara verdiği önemin çok anlamlı olduğunu ve federasyon olarak gelecekte yapılacak etkinliklerde ALKÜ ile iş birliklerinin devam etmesini temenni ettiğini dile getirdi. Söyleşi tüm katılımcılarla toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.