banner113

ALKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERİN PROJELERİNE TÜBİTAK’TAN KABUL

banner106

TÜBİTAK, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencilerinin 13 projesini destekleme kararı aldı.

ALKÜ’LÜ ÖĞRENCİLERİN PROJELERİNE TÜBİTAK’TAN KABUL
18 Kasım 2022 Cuma 11:13

banner108
banner238

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ) toplam 13 projesi, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programlarına kabul edildi. ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden 5, Eğitim Fakültesi’nden 3, Tıp Fakültesi’nden 2, Sağlık Bilimleri Fakültesinden 2 ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan 1 proje 2209-A programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 
Kabul gören projelerle ilgili öğrencileri ve danışmanlarını tebrik eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, her alanda olduğu gibi bilimsel alanda ALKÜ’yü öne çıkarmaya gayret eden öğrenciler ile akademisyenlere teşekkür etti. 
Öğrencilerden ve akademisyenlerden “Yüz aklarımız” diye bahseden Rektör Kalan, “Bir önceki döneme göre TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programlarına kabul edilen proje sayımız yüzde 50 arttı. ALKÜ, genç bir üniversite olmasına rağmen elde edilen istatistik oldukça yüksek bir orandır. Öğrencilerimize yön verecek çalışmaların içinde yer alan akademisyenlerimizi de ayrıca kutluyorum. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik eder, çalışmalarında muvaffakiyetler dilerim.” dedi. 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.