banner113

AVOKADA ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI SEVİLGEN'DEN SİTEM!

banner106

2 bin 500 üretici olmasına rağmen 139 üyenin birliğe üye olduğunu açıklayan Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, “Alanya tropikal ikliminin en güzel yaşandığı yerlerden birisi ama değerlendiremiyoruz. Diğer olan şeylere dış mihraklar diyoruz ama kendi aramızda ne var onu bilmiyorum. Niye hep beraber oturamıyoruz” dedi.

AVOKADA ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI SEVİLGEN'DEN SİTEM!
21 Haziran 2022 Salı 14:14

banner108
banner238


Alanya Avokado Üreticileri Birliği’nin 2021 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı düzenlendi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Toplantı Salonu’ndaki genel kurula Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar ile avokado üreticileri katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda ardından divan oluşturuldu.
“HER ZAMAN SİZ ÜRETİCİLERİN YANINDAYIZ”
Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Sevilgen bugüne kadar kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti. Ardından konuşan Göktepe de, “Sevilgen göreve geldiğinden bu yana birlik çok ciddi ivme kazandı. İlçemizde üretim ve tarımsal üretim desenlerine baktığımızda avokado bir değerimiz oldu. Birliğin tüm üyeleri bizim için çok kıymetli. Ziraat odası olarak her zaman siz üreticilerin yanındayız” dedi.
“2 BİNDEN FAZLA ÜRETİCİ VAR AMA ÜYE SAYISI 139”
15 bin dönüm alanda 6-7 bin ton üretim yapıldığını söyleyen İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar da, “Daha önce 6-7 yıl önce 250 dekar alandan bahsediyorduk. Avokadonun Alanya avokadosu coğrafi işaretini aldık. Alanya yeni dünyasının coğrafi işareti de bizde. İnşallah bundan sonra da yeni coğrafi işaretler alacağız. Birliklerin, kooperatiflerin olması çok güzel ama bütün üreticilerin bu birliklere üye olması gerekiyor. Şu anda birliğe 139 avokado üreticisi üye ama 2 binden fazla üretici var. Kooperatif ve birlikler ne kadar güçlü olursa pazarlama gücünüz daha fazla. Böylece maliyetleri de düşürecek, girdileri azaltacak gücü elde etmiş olursunuz” diye konuştu.
“GZP TARIM İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ”
Alanya’da 41 bin dönüm alanda örtü altı üretim yapıldığını açıklayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de, “Alanya’da tropik bitkiler üretilebiliyor. Bizim üzerimize düşen paketleme ve pazarlama tekniği. Pazarlama tekniğinden birisi de patent. Bunlar yeterli değil. Gelecekte Alanya’da bunların fuarını, festivallerini yapmamız gerekiyor. Gazipaşa-Alanya Havalimanı (GZP) sadece turizm için değil, tarım için de çok önemli. Havalimanı yeterli seviyeye getirirsek direkt kargo uçakları ile buradan ürünlerimizi pazarlayabiliriz. Gazipaşa Yat Limanı yük limanı olmalı. Yıllardır açılamamış. Orasını yük limanı olarak kullanabiliriz” ifadelerini kullandı. 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.