banner113

AVOKADOCU SEVİLGEN, BİLİM DALI BAŞKANI DR KESİCİ'YE TEPKİ GÖSTERDİ. "BİZİM CAHİLLİĞİMİZ ONLARIN PROFESÖRLÜĞÜNE ON BASAR!

banner106

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici’nin, tropik meyve üretiminin yer altı su kaynaklarının yok ettiği gerekçesiyle üretimin durdurulmasını söylemesi Alanya’da tepkilere neden oldu

AVOKADOCU SEVİLGEN, BİLİM DALI BAŞKANI DR KESİCİ'YE TEPKİ GÖSTERDİ. "BİZİM CAHİLLİĞİMİZ ONLARIN PROFESÖRLÜĞÜNE ON BASAR!
14 Kasım 2023 Salı 09:01

banner108
banner238


YER ALTI SU KAYNAKLARI YOK EDİLDİ
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, muz başta olmak üzere mango, avokado, ejder meyvesi gibi tropik meyvelerin üretimi için derin sondaj kuyularının açıldığı, yer altı su kaynaklarının yok edildiğini belirterek, "Kesinlikle izin verilmemelidir. Bu bitkileri dikenler, ülkemizi ve geleceği düşünmelidir" dedi. 


HER ŞEY HAKKINDA YORUM YAPIYORLAR
Kesici’nin açıklamaları Alanya’da tartışmalara neden oldu. Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Kesici "Bizim ülkemizde herkes her şeyi biliyor. Her şey hakkında yorum yapıyorlar. Biz tropikal meyve üretimine geçmek için mücadele veriyoruz. Örneğin avokadonun barındırdığı vitaminleri hepimiz biliyoruz. Şimdi bunları kapatalım mı? Benim köylüm burada 5 TL’ye limon mu eksin? Limonu da yetiştirmek zorundayız. Tropikal ürünleri de yetiştirmemiz lazım. ‘Mangoyu, ejder meyvesini kesinlikle ekmesinler’ diyorlar. Her bitki yıllık baz alındığı zaman birbirine yakın bir su tüketimi oluyor. Portakal, limon ve mandalina ekiyoruz. Onları da yazın suluyoruz. Ne yapalım, her şeyi söküp bina mı dikelim? Burada en doğru söylenmesi gereken şey ‘Özel tropikal alan oluşturulmalı ve inşaat alanı yapılmamalı’ olmalıdır. 


İÇİMİZDEKİ HAİNLER
Alanya, Gazipaşa, Anamur bölgelerini binayla betonla kapatmayacaksın. Bu mu hoşunuza gidiyor? Benim aklıma burada içerideki hainlere geliyor. Bu bölgede aşırı derecede tropikal üretim söz konusu. Üretimden daha güzel bir şey yok. Suyun eksik olduğu bölgelere suyu daha az tüketen tropikal ürünler ekeceğiz. Örneğin mango, ejder meyvesi. Ben profesörüm diyerek saçma sapan açıklamalar yapıyorlar. Büyük bir tahsilatımız yok ama direkt arazideyiz, sahadayız ve tarımla uğraşıyoruz. Emeği görüyoruz. Sonra biri profesörüm diye çıkıp açıklama yapıyor. Bizim cahilliğimiz onların profesörlüğüne on basar” 


 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.