banner113

JMO ANTALYA BAŞKANI ALANYA'NIN BULUNDUĞU 5 İLÇEYİ UYARDI: ALÜVYON ZEMİNİ ETKİYİ BÜYÜTÜR!

banner106

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, Antalya Körfezi'nde dalma batma sonunun büyük bir deprem üretme yetisine sahip olduğunun altını çizdi. 

JMO ANTALYA BAŞKANI ALANYA'NIN BULUNDUĞU 5 İLÇEYİ UYARDI: ALÜVYON ZEMİNİ ETKİYİ BÜYÜTÜR!
21 Şubat 2023 Salı 09:38

banner108
banner238

Çeltik, "Kent merkezinde çok ciddi problem olmamasına rağmen 640 kilometrelik sahil bandında sorunlar olabilir. Özellikle alüvyon zemin üzerine kurulu Demre, Finike, Kemer, Manavgat, Serik, Alanya depremin büyütme etkisinin yüksek olduğu yerlerdir" dedi. 

Jeoloji Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkili olan büyük deprem hakkında açıklamalarda bulundu. Antalya özelinde değerlendirmelerde bulunan Çeltik, depremlerin de insanlar gibi izlerinin olduğunu kaydetti. Geçmişte bu coğrafyada çok büyük depremlerin yaşandığını ifade eden Çeltik, önümüzdeki yıllarda da olacağının net olduğunu belirtti. 

ALÜVYON ZEMİNİ NE DEMEKTİR?
Alüvyon ya da lığ, akarsular tarafından taşınan kil, kum, çakıl taşı gibi kütle parçalarının, suyun akış hızının azalması sonucu elverişli yerlere birikmesiyle meydana gelen tortulardır. Alüvyonlar, geniş vadilerin birçoğunda tabanda geniş yer kaplar veya daha geniş yerlere yayılarak, alüvyon ovalarını teşkil ederler.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.