banner113

ALANYA'DA OTEL ÇALIŞANLARI MAAŞ ALAMAYINCA İKİNCİ EYLEMLERİNİ YAPTI

banner106

Alanya'nın Konaklı mahallesinde bulunan bir otelin işletmecisinin değişmesi sonucu maaşları ödenmeden işten çıkarılan personeller, mağduriyetlerini dile getirmek amacıyla otel önünde eylem gerçekleştirdi.

ALANYA'DA OTEL ÇALIŞANLARI MAAŞ ALAMAYINCA İKİNCİ EYLEMLERİNİ YAPTI
29 Ağustos 2023 Salı 08:46

banner108
banner238

Konaklı Mahallesi’nde bulunan bir otelin işletmesinin değişmesiyle maaşlarını alamayarak işten çıkarılan otel personelleri otel önünde eylem gerçekleştirdi. Otelin güvenlik müdürü Hülya Arga, çalışanların maaşlarını alamadıklarını ve işten çıkarıldıklarını açıkladı. Aynı zamanda sigortalarının da yatmadığını belirten Arga, otelin yönetim değişikliği sonrası yeni personellerin getirildiğini ve otelin hala faaliyet gösterdiğini belirtti. İddialara görede şu anda faaliyet gösteren otelin mühürlü olmasına rağmen müşteri ağırlamaya devam ettiği ifade edilirken otel müdürü ise bu konuya sessiz kalmayı tercih etti. Eylemcilere Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü’de destek verdi.

‘NEREDEN TUTSANIZ ELİNİZDE KALIYOR’

TİP MYK üyesi Yunus Başaran ise konuyla ilgili açıklamasında, “Şimdi nereden tutsanız elinizde kalacak bir durum var birincisi arkadaşlarımızın maaşları ödenmiyor, sigortaları yapılmamış üstüne üstlük oteli yeni devralan firma arkadaşlarımızı apar topar sokağa atmış durumda. Aslında burada gördüğünüzden çok daha fazla mağdur insan var ancak iş bulamadıkları ve kalacak yerleri olmadığı için bu insanlar memleketlerine geri dönmek zorunda kalmışlar.
Turizm bildiğiniz gibi sezonluk bir iş bu insanlar 6 ayda kazandıkları parayla 1 yıllarını yetirmeye ailelerine ekmek götürmeye çalışıyorlar. 6 aylık hatta 8 aylık 9 aylık geçtiğimiz sezondan dahi alacağı olan çalışanlar var” ifadelerini kullandı.

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.