banner113

ALANYA'DA UKRAYNA VE RUSLARDAN KİRALARINI ALAMAYAN MÜLK SAHİPLERİ SOLUĞU ADLİYE'DE ALIYOR

banner106

Ukraynalı ve Ruslara evini yüksek fiyatlara kiraya veren çok sayıda mülk sahibinin, kiralarını alamadıkları gerekçesiyle Adliye koridorlarını aşındırmaya başladı

ALANYA'DA  UKRAYNA VE RUSLARDAN KİRALARINI ALAMAYAN MÜLK SAHİPLERİ SOLUĞU ADLİYE'DE ALIYOR
23 Haziran 2022 Perşembe 14:26

banner108
banner238

Amerika ve Avrupa ülkelerinden Rusya’ya yönelik uygulanan yaptırımlar nedeniyle Türkiye’ye gelen Rusların büyük bir bölümünün kiralarını ödemekte zorlandıkları veya hiç ödeyemedikleri ortaya çıktı. Öte yandan ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Ukraynalıların da kira ödemelerinde benzer sıkıntıları yaşıyor. Son günlerde Adliye’nin kapısını aşındıran mülk sahibi hukuki boşluk nedeniyle yabancılardan kiralarını tahsil edemiyor ve evlerinden tahliye dahi edemiyor.

Bir diğer iddiaya göre Ukrayna, Rusya gibi ülkelerden gelerek Alanya’da ev kiralayan yabancılar, ev sahiplerine daireye girişte ödedikleri ilk kirayı işaret ederek ‘biz sana elden 1 yıllık peşin ödedik‘ diyor ve ödediği bir aylık kira bedeliyle aylarca evde kalacağını beyan ediyor. Bu nedenle ev sahipleri artık evini yabancıya kiraya verecekse 2 kere düşünüyor ve 1 yıllık peşin kira talep ediyor. Mülk sahiplerinin çoğunun Mahmutlarda olduğu öğrenildi. 
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.