banner113

ALANYA'DAKİ LOKANTA VE RESTORANLARA UYARI!

banner106

Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci konutların turizm amaçlı kiralanması faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmeliğin ve restoran, lokanta ve kafelerde fiyat belirtme zorunluluğunun 1 Ocak itibarıyla başladığını açıkladı

ALANYA'DAKİ LOKANTA VE RESTORANLARA UYARI!
03 Ocak 2024 Çarşamba 08:42

banner108
banner238


28 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayınlanan “Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik" ile Airbnb ve benzeri günlük konut kiralamaya dair yeni kural ve düzenlemeler 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girdi. Alanya Lokantacılar ve Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, Aralık ayında Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik gereği, restoran, lokanta ve kafelerde fiyat belirtme zorunluluğunun 1 Ocak itibarıyla başladığını açıkladı. 

Yeni uygulama kapsamında, işletmelerin kapılarına fiyat tarifeleri asılması ve masalarda ürün fiyatlarının bulunması gerektiğini belirten Değirmenci, 2024 yılı için tarife oluşturma sürecine başlandığını ifade etti. Değirmenci, “1 Ocak itibariyle restoran, lokanta ve kafelerde fiyat tarifelerinin kapıya asılması ve masaların üzerine de ürünlerin fiyatlarının bulunması uygulaması yürürlüğe girdi. 

Tarifeyi sezon öncesi Şubat-Mart ayları içerisinde yapıyorduk. Lokantacı esnafımızla toplantı yapıp 2024 yılı itibariyle uygulayacağımız tarifeleri tespit edeceğiz. Maliyet hesaplarından sonra Antalya Odalar Birliği’nin tastikiyle valiliğe göndereceğiz. Tarifelerimiz hazır olacak. Belediye ve zabıta müdürüyle koordineli bir şekilde çalışacağız. Alanya’da bu uygulama zaten daha önce vardı. Şimdi daha detaylı olacak. Bu tarifeler Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu’nun tarifesi ve hologramlı. Bu tarifeleri biz basıp esnaflara vereceğiz. Azami fiyatlar listede yer alacak” dedi. 
 

banner109
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.