banner113

ALANYA DÖVİZCİLER BİRLİĞİ BAŞKANI KIRBAŞ: KURLAR DÜŞECEK!

banner106

Seçim sürecinin etkisiyle belirsizlik iki hafta daha uzayacak. Hareketlenmenin seçim sürecinin tamamlanmasının ardından hızla bir toparlamaya gireceğini belirten Alanya Dövizciler Birliği Başkanı Turgay Kırbaş değerlendirmede bulundu. 

ALANYA DÖVİZCİLER BİRLİĞİ BAŞKANI KIRBAŞ: KURLAR DÜŞECEK!
17 Mayıs 2023 Çarşamba 14:11

banner108
banner238

SEÇİM SÜRECİ
Birlik Başkanı Turgay Kırbaş, 28 Mayıs seçiminden sonra TL’nin değer kazanacağını söyledi. 
Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından turizmde de yukarı yönlü bir hareket olacağını belirten Kırbaş, seçimden sonra her alanda büyük hareketlilik olacağını ifade ederek "Ülkemiz yeni bir seçim sürecini daha atlattı. Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Seçim sonuçlarının belirginleşmesi ekonomi de taşların yerine oturmasına katkı sağlayacaktır. 
FİNANSAL PİYASAL
Finansal piyasalar ve para politikaları yönünden baktığımız zaman seçim sonuçlarının belirginleşmesi bir kaç aydır devam eden banka kuru ve serbest piyasa kurları arasındaki uyumsuzluğu büyük ölçüde kapadı ve cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminden sonra da paralel kur diye bir şeyin olmayacağını düşünüyoruz. Türk lirasının hızla değer kazanmaya başladığını görüyoruz ve 28 Mayıs seçimin ikinci turunun da bitmesiyle TL’nin diğer para birimlerine karşı değeri hızla artacaktır. 
ARTIŞ BEKLEMİYORUZ
Önümüzdeki yıl sonuna kadar kurda dengeleri bozacak bir artış beklemiyoruz.  Alanya turizmi açısından da seçimin ilk turunun demokrasi şöleni şeklin de huzur içinde sonuçlanması dünya kamuoyunun dikkatini çekmiştir. 28 Mayıs’tan sonra da otellerimiz açısından yukarı yönlü hızlı bir ivme kazanarak tüm tesislerimiz de doluluk yüzde yüzlere ulaşacaktır, tüm Alanya’ ya güzel bol bereketli bir turizm sezonu diliyorum” dedi.

banner109

Etiketler; #Turgay kirbas
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.