banner113

ALANYA EMLAKÇILAR DERNEĞİ BAŞKANI ERBAŞ: FİYATLAR DEPREMDEKİ ÖNCEKİ SEVİYELERDE!

banner106

Alanya Emlakçılar Derneği Başkanı Özgür Erbaş "Alanyadaki fiyatlar aslında stabil deprem den önce ki seviyelerde. Fiyatı etkileyen bir kaç unsur var. Birincisi arz talep dengesi"

ALANYA EMLAKÇILAR DERNEĞİ BAŞKANI ERBAŞ: FİYATLAR DEPREMDEKİ ÖNCEKİ SEVİYELERDE!
24 Şubat 2023 Cuma 10:32

banner108
banner238

Manşet Alanya Gazetesi sahibi Hüseyin Kalaycı'yı özel açıklama yapan Alanya Emlakçılar Derneği Başkanı Özgür Erbaş "Alanya'ya bilindiği gibi sürekli bir talep var. Ruslar, Ukraynalılar, Araplar ve İskandinavlar buna başlıca örnek.
Üretilen ürünler ağırlıkla yabancıya olduğu için ülke deki enflasyon artışından dolayı yerlinin alım gücüde düşük olduğundan malesef yerli ürüne ulaşamıyor. Bu da talebi arttırıyor ve satılık, kiralık ürün fiyatlarını sürekli arttırıyor.
Arzın dengelemesi şart.

Bu konuda bizim yönetim kurulu olarak daha öncede paylaştığımız bir çok fikrimiz var.

İkincisi emlak sektörünün kolay yapılabilir bir sektör olduğu algısı. 
Merdiven altı denilen kurumsal olmayan yerlerde emlakçılık belgesi alınması ve tek başına bu belgenin emlakçılık mesleğini icra etmeye yetiyor zannedilmesi.

Alanyada bu belgeyi veren resmi kurumlar var. Buralar öncelikle tercih edilmeli. Sadece mesleki yeterlilik belgesinin bu iş için yeterli olmadığı, bu belge ile sadece bir emlak firmasında danışman olarak sigortalı çalışabildiği bilinmeli.
Ofis açabilmek için ayrıca en az 12 ay staj yapılması ve 100 saat eğitim alınıp sertifikası alınması ve ofisi açıp Ticaret İl müdürlüğünden yetki belgesi belgesinin alınması gerekiyor.
Bazı kişiler bu işi suistimal ediyor. Farklı şehirden Alanyada kopya resim atıp dolandıranlara şahit olduk. Halkımız yetki belgeli emlakçılar ile çalışırsa piyasa dengelenir.
 

banner109
banner110
banner111
banner112
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.