Alanya Ticaret ve Sanayi Odasının 2022 yılı ekonomik raporunda yer alan bilgiler ise şu şekilde .
Turizm ve tarım sektörleri ile ilgili faaliyetlerden elde edilen gelirler ile diğer alanlarda da çalışmalar yapılmış ve Alanya artık her sektörde faaliyetlerin gelişmiş olduğu bir şehir haline gelmiştir. Alanyanın doğal güzellikleri zaman içinde ekonomik üstünlüklere dönüşmüş ve bu kaynaklar ile yeni yeni sektörlerde çalışan girişimciler Alanya’da yer altı zenginliklerini de işletmeye başlamışlardır.
Alanya yer altı zenginlikleri açısından önem taşıyan bir bölgemizdir. Maden Tetkik Arama Enstitüsü tarafından bölgede yapılan araştırmalarda bölgede Alüminyum (Boksit), Barit, Fosfat, Kuvarsit ve Zımpara yatakları tespit edilmiştir.
Özellikle Alanya Karamanlar, Orhan Köyü, Çatak Yaylası ve Maşat Mahallesi yatakları 1,2 Milyon tonluk alüminyum rezervine sahiptir. Barit madeni ise Alanya - Gazipaşa arasında yoğun olarak bulunmaktadır. Alanya’da Gümüşgöze, Kızılcaşehir, Havuçaçan ve Demirtaş yatakları, Gazipaşa’da ise Karalar, Örencik ve Küçükdere yatakları 10,5 Milyon Ton muhtemel rezerve sahiptir. Gündoğmuş’ta Grafit, Gazipaşa Karalar yatağında 12 gr/ton tenöründe 100.000 tonluk bir gümüş rezervi bulunmaktadır.
Alanya’da Aydap ve Demirtaş, Gazipaşa’da Muz Vadi, Berem Mah, Karalar, Kıcık, Endişe, Güney, Seyfe, Bey obası ve Burhanlı yataklarında kurşun ve çinko, Alanya’da Kızılgüney ve Demirtaş, Gazipaşa Mevlütlü’de manganez yatakları belirlenmiştir. Bu maden yataklarının bir kısmı geçmişte işletilmiş, bir kısmı ise halen işletilmektedir.
Bölge madenciliğinin gelişmesindeki en büyük engel taşıma sorunlarıdır. Deniz taşıması limanda yükleme ve boşaltma imkanı olmadığı için yapılamamakta veya büyük zorluklar içinde gerçekleşmektedir.