banner113

ALANYA İŞ DÜNYASI PERSONEL BULMAKTA SIKINTI ÇEKİYOR

banner106

İstihdam gücünün kaybedilmesi ve Alanya'da kira artışının her geçen gün artması, sektörlerin kalifiye personel sorununu arşa çıkartıyor

ALANYA İŞ DÜNYASI PERSONEL BULMAKTA SIKINTI ÇEKİYOR
28 Nisan 2023 Cuma 14:36

banner108
banner238

Alanya Pansiyoncular ve Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, "Personel bulamakta sıkıntı yaşayan esnafların, personel istihdamına gücü yetmiyor. Özellikle Alanya’da bunun en büyük sebebi kira artışı. Bunu da karşılayacak güç esnafta olmayınca bu sorunu çözemiyoruz” diye konuştu.
ELAMAN ACIĞI VAR
Değirmenci, Alanya’nın en önemli sorunlarının başında ara eleman ve kalifiye eleman açığı olduğunu, bu açığın kapanması içinde gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Değirmenci açıklamasında, “Mesleki eğitim liselerinde kalifiye elemanla ilgili çalışmalar var. Gençlerin meslek liselerine yönlendirilmesi ve meslek sahibi olmaları adına da çalışmalar yapıyoruz. Çünkü artık bir mimardan, bir mühendisten çok daha önemli bir noktaya geldi; meslek erbabı insanların sektörlerde çalışması. Ancak önümüzdeki süreçte sorunun çözülmeyeceği de gözüküyor” diye konuştu.

banner109
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.