banner113

ALANYA KURBAN BAYRAMINDA YOĞUN BİR TALEP ALACAK

banner106

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili de, Alanya bölgesi olarak Nisan ayından bu yana faaliyet göstermekte olan tesislerde iç pazar talep oranlarının geçen yıla göre ciddi bir fark göstermediğini bildirdi.

ALANYA KURBAN BAYRAMINDA YOĞUN BİR TALEP ALACAK
25 Mayıs 2023 Perşembe 10:17

banner108
banner238

19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor bayramı döneminde dahi belirli bir oranda talep aldıklarını vurgulayan Sili, şunları kaydetti.

"Kurban bayramında da önemli ölçüde bir talep alacağımıza inanıyoruz.  Önümüzdeki aylara yönelik olarak erken rezervasyonlarda da geçen yıla oranla ciddi bir düşüş gözlemlemiyoruz. Ancak tesislerimiz artan maliyetlerle doğru orantılı olarak ister istemez fiyat arttırmış durumda. Bu da ağırlıklı olarak iç pazarın yüksek sezonu diye ifade ettiğimiz Haziran ayının ikinci haftasından sonra olan dönemde etkili olabilir.  Tatile çıkan kişi sayısında azalma olabileceği gibi kalış gün sayısının da azalmasına etki edebilir.  Bizler yani konaklama tesisleri, iç pazarın önemine binaen her ne olursa olsun belirli bir oranda bu pazardan talep alabilmeliyiz ki bunun içinde ekonomik koşullar ve olanaklarımız çerçevesinde pozisyon alarak yolumuza devam edeceğiz.  Herkese iyi sezonlar diliyorum"


 

banner109

Etiketler; #Burhan sili
banner110
banner111
banner239
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.